JAVNO TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL O VULINU: O slučaju upoznati iz medija

N.B.

14. 07. 2023. u 15:01

SA informacijom da se direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca Ministarstva finansija SAD, (OFAC) i razloge zbog kojih se našao na listi, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, je upoznato iz domaćih sredstava javnog informisanja.

ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ О ВУЛИНУ: О случају упознати из медија

Foto: MUP

- U prethodnom periodu, u vreme dok je Aleksandar Vulin bio ministar unutrašnjih poslova, a i sada kada je direktor Bezbednosno infomativne agencije, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, je u saradnji sa ovim institucijama u predistražnom i istražnom postupku, uspešno sarađivalo i realizovalo više predmeta organizovanog kriminala, među kojima su i najznačajniji protiv organizovanih kriminalnih grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Darka Šarića, grupe „Vračarci“ i transnacionalnog organizovanog kriminala, u kojima je ostvarena i vrlo intenzivna međunarodna saradnja a koja se vezuje i za podatke sa SKYecc. Tokom rada na ovim predmetima, kao i drugim predmetima ovog tužilaštva, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umešanosti Aleksandra Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost - navodi se u saopštenju JTOK.

Tužilaštvo će radi provera iznetih navoda u medijima, zahtevati dodatne informacije, kako od domaćih, tako i od pravosudnih institucija SAD, ali i drugih međunarodnih partnera, i zahtevati dostavljanje konkretnih dokaza koje se odnose na Aleksandra Vulina.

- Podsećamo da u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, svako fizičko ili pravno lice, domaća ili strana institucija, koja raspolaže bilo kakvim dokazom da je učinjeno krivično delo koje je u nadležnosti Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, može te dokaze dostaviti ovom tužilaštvu - ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom