ĆUTA TRAŽIO REČ IAKO JE KAŽNJEN: Rasprava o razrešenju ministra Radeta Baste prekinuta na kratko

S.S.R.

10. 07. 2023. u 13:11

RASPRAVA koja se u Skupštini Srbije vodi o Predlogu za razrešenje ministra privrede Radeta Baste na kratko je prekinuta, jer je poslanik Aleksandar Jovanovižć Ćuta želeo da govori, iako mu je ranije izrečena mera oduzimanja reči koja je i dalje na snazi.

ЋУТА ТРАЖИО РЕЧ ИАКО ЈЕ КАЖЊЕН: Расправа о разрешењу министра Радета Басте прекинута на кратко

Foto: Novosti

Jovanović je prišao predsedavajućem Usame Zukorlić negodujući jer nije dobio reč, a Zukorlić mu je objasnio da ne može jer mu je izrečena mera. 

Prethodno je ministar Đorđe Milićević obrazložio razloge za razrešenje Baste, zbog izjava da treba da se uvedu sankcije Rusiji i da ministri treba da se pridruže protestima, rekavši da Vlada ima jasno definisanu nacionalnu i državnu politiku i da je važno da svaki član to poštuje.

- U tom smislu svaki ministar, kroz posao za koji je preuzeo odgovornost, treba da da svoj doprinos u realizaciji proklamovanih ciljeva. Jasno je da je strateški cilj Srbije punopravno članstvo u EU i da Srbija, upravo zahvaljujući evropskom putu i reformama koje proizlaze iz procesa evropskih integracija, jeste i ekonomski i pravno ojačana. S  druge strane, s većinom članica EU imamo različite stavove po pitanju našeg teritorijalnog integriteta, te Srbija mora da razgovara i sa ostalim tradicionalnim prijateljima - rekao je Milićević, te podsetio na stav Saveta za nacionalnu bezbednost prema sankcijama Rusiji i dodao da je Srbija u poslednjih godinu i po uspela da održi svoj politički kurs i da se ne svrstava.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, čiji je Basta bio kadar, rekao je u da ga je više puta pozivao da ne iznosi stavove suprotne politici vlade.

- Za sve njegove izjave, ja sam mu govorio da nema 'ja, pa ja'. Vlada je kolektivn i ne možete da sprovodite autonomiju i da sami odlučujete o čemu se radi, a da se ne bavite resorom koji se zove ministarstvo privrede - rekao je Marković.

Marković je govorio i o biografiji Radeta Baste.

"Neću da kažem da nas je prevario CV (biografija) već ponašanje Radeta Baste - rekao je Marković i dodao da dok je Basta bio direktor Beogradskih toplana, nije bilo problema sa grejanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)