BORBA SE NASTAVLJA I INTENZIVIRA, JER PREDAJA NIJE OPCIJA: Vučić objavio pregled događaja iz protekle radne nedelje (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2023. u 10:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je na zvaničnom Instagram profilu pregled događaja koji su obeležili njegovu proteklu radnu nedelju.

БОРБА СЕ НАСТАВЉА И ИНТЕНЗИВИРА, ЈЕР ПРЕДАЈА НИЈЕ ОПЦИЈА: Вучић објавио преглед догађаја из протекле радне недеље (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

- I u ovoj nedelji, Srbija je nastavila borbu na svim diplomatskim frontovima za naše Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja prema Srbima i povratak dijalogu, za miran i bezbedan život našeg naroda i stabilnost celog regiona. Ta borba nikada nije bila laka, a danas, čini mi se, postaje sve teža i složenija - piše na zvaničnom profilu predsednika Srbije.

On je razgovarao i sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsednikom italijanske vlade.

- Svima je predočena opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija. Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima - istakao je predsednik Vučić.


Sa premijerima Nehamerom i Orbanom, predsednik je posebno razgovarao i o nastavku saradnje u odbrani granica od ilegalnih migracija, čemu je Srbija već dala ogroman doprinos, postupajući kao i uvek ozbiljno i odgovorno, dokazavši na delu da je pouzdan partner EU.

- Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija. Živela Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (209)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori