VUČIĆ: Kod nas se kumovima ne zovu oni koji vam nameću određene odluke

Novosti online

07. 07. 2023. u 21:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedini nadležan da predstavlja Nacrt Statuta Zajednice srpskih opština na KiM - srpski Upravljački tim, a ne bilo kakvi "kumovi", i naglasio da se u Srbiji kumovima ne zovu oni koji vam nameću određene odluke.

ВУЧИЋ: Код нас се кумовима не зову они који вам намећу одређене одлуке

Foto: Printskrin

- To nisu nikakvi kumovi, nikad Francuska i Nemačka, niti bilo ko drugi, već srpski Upravljački tim, u skladu sa prvim Briselskim sporazumom i svim onim što je postignuto do avgusta 2015. godine - rekao je Vučić odgovarajiući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Vučić je istakao da ne postoji niko drugi u skladu sa pozitivno pravnim propisima ko je dužan da predstavi nacrt Statuta i ko je dužan da učestvuje u celom procesu pravljenja Statuta, izuzev srpskog Upravljačkog tima.

Premijer Albanije Edi Rama je na to rekao:

- Oni su kumovi francusko-nemačkog plana, ne Statuta, nemački kancelar i francuski predsednik su kumovi francusko-nemačkog plana, ne Statuta, zato što je to plan koji dolazi iz Francuske i Nemačke, nije Srbija ta koja je izradila nacrt takvog plana. Kada je reč o predlogu nacrta Statuta, ponavljam, on je bio samo doprinos koji je usmeren tome da se postigne pozitivan uticaj na sam proces, on nema nikakvu drugačiju svrhu i nema nikakvih drugih potraživanja za strane da ga prihvate.

Rama smatra, kako kaže, da ukoliko strane budu zainteresovane da se bave time i da ga pročitaju, da će pronaći mnoge razloge da ga prihvate, makar čak i delimično.

Vučić je na to odgovorio na kraju konferencije za medije da u Srbiji kumove birate sami.

- Vi ih pozovete na krštenje ili na venčanje, kod nas se kumovima ne zovu oni koji vam nameću određene odluke - zaključio je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (106)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima