VELIKA ZAHVALNOST SRBIJI USRED BEČA Nehamer: Uspeli smo da smanjimo ilegalne migracije zbog poteza Srbije

Novosti online

07. 07. 2023. u 13:07

AUSTRIJSKI kancelar Karl Nehamer izjavio je danas u Beču, nakon trilateralnog samita Srbije, Austrije i Mađarske, da su tri zemlje uspele da smanje ilegalne migracije i zahvalio Srbiji na izmeni viznog režima za državljane Indije i Tunisa, zbog čega se broj ileganih migranata u Austriji značajno smanjio.

ВЕЛИКА ЗАХВАЛНОСТ СРБИЈИ УСРЕД БЕЧА Нехамер: Успели смо да смањимо илегалне миграције због потеза Србије

Foto: Printskrin

Nehamer je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, rekao da su danas pre svega razgovarali o daljoj borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, kao i borbi protiv organizovanog kriminala.

On je kazao da se pokazalo da sistem EU za borbu protiv ilegalnih migracija nije najbolje funkcionisao i da su zato tri zemlje uspostavile međusobnu saradnju.

"Naše tri zemlje su teško bile pogođene ilegalnom migracijom i u međuvremenu smo uspeli da postignemo da se sada malo drugačije razmišlja i da se donesu nove mere i postupci protiv organizovanog kriminala i ilegalne migracije", naveo je Nehamer.

On je istakao da su tri zemlje uspele da zakoče trend ilegalne migracije koji je postojao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (39)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo