POTPISAĆU NAJVEROVATNIJE SLEDEĆE NEDELJE VAŽNU ODLUKU Vučić: Sprovode se logističke pripreme - ugrožen je nacionalni interes Republike Srbije

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:56

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće nedelje najverovatnije potpisati odluku o zabrani daljeg izvoza municije i bilo kakvog oružja i oruđa iz Srbije, jer je vitalni nacionalni interes Republike Srbije u ovom trenutku ugrožen do poslednjeg stepena.

ПОТПИСАЋУ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ВАЖНУ ОДЛУКУ Вучић: Спроводе се логистичке припреме - угрожен је национални интерес Републике Србије

Foto: Tanjug

- I sve neophodno da bude pripremljeno u slučaju agresije na Republiku Srbiju. Sve logističke pripreme se sprovode, rekao je Vučić.

Napomenuo je da će, po pitanju zabrane izvoza municije i oružja, biti provereno kako stoje stvari u ugovorima.

Važno je da građani znaju da imamo dovoljno gasa za predstojeću zimu, ukupno 584 miliona kubika trenutno u Srbiji i Mađarskoj, što su dovoljne rezerve, istakao je Vučić.

-Što se tiče goriva, imamo dizela za 92 dana i za 81 dan benzina. Što se tiče naše vojske, potpuno su sve popune izvršene i hrane, 100 odsto popune hranom i gorivom. Vredno smo radili u prethodnom periodu i građani su imali odgovornu vlast koja je spremna i za zimu i za sve druge izazove, naglasio je predsednik Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (137)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo