SRBIJA JE ISPUNILA SVE Vučić: Do deeskalacije ne dolazi jer režim u Prištini to ne želi

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:17

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u obraćanju javnosti da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji po pitanju KiM i to ne svojom krivicom, kao i da je u toku etičnko čišćenje Srba sa KiM koje sprovodi prištinski režim.

СРБИЈА ЈЕ ИСПУНИЛА СВЕ Вучић: До деескалације не долази јер режим у Приштини то не жели

Foto: Tanjug

"Juče smo imali razgovore sa evropskim predstavnikom u dijalogu sa Prištinom Miroslavom Lajčakom i EU je pokušala koliko je moguće da zatraži i zahteva neku vrstu deeskalacije. Srbija je ispunila apsolutno sve što se od nje tražilo da bi došlo do eskalacije, ali do toga ne dolazi zato što režim u Prištini to ne želi", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kazao je da do toga ne dolazi i zato što još neki podržavaju Prištinu u tome. "Danas se naša zemlja nalazi u najtežoj sitauciji, ne svojom krivicom, neodgovornošću i neozbiljnošću, kao i ne svojom željom da ne budu sačuvani stabilnost i mir, već svakodnevnim aktivnostima režima u Prištini", rekao je Vučić.

Kazao je da tome doprinose i oni koji na to ćute i gledaju blagonaklono akcije koje sprovodi Priština. Ono što bih nazvao tihim i ne sasvim tihim etičkim čišćenjem Srba na KiM, koji valjda nemaju pravo da tu žive ako se nisu zakleli Kurtiju, rekao je Vučić i dodao da je na sreću takvih Srba malo na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (188)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)