SRBIJA ĆE POBEDITI ZNANJEM I PAMEĆU: Vučić objavio kako je izgledala protekla radna nedelja (VIDEO)

Novosti online

25. 06. 2023. u 13:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu kako mu je izgledala protekla radna nedelja.

СРБИЈА ЋЕ ПОБЕДИТИ ЗНАЊЕМ И ПАМЕЋУ: Вучић објавио како је изгледала протекла радна недеља (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik je istakao da je bilo dosta sastanaka i razgovora, te da je glavna okosnica bila KiM.

"I u prethodnoj nedelji - nastavak borbe za Kosovo i Metohiju, još intenzivnije i sve snažnije. O tome sam posebno razgovarao sa premijerom Mađarske Orbanom, koji, kao iskreni prijatelj naše zemlje, deli zabrinutost zbog rastućih tenzija i bezbednosti srpske zajednice na KiM.

No, pored neprekidne borbe za naše ljude na KiM, Srbija uporedo nastavlja da snaži i svoja partnerstva. Nedelju za nama su, stoga, obeležili susreti sa iskrenim prijateljima Srbije - od Viktora Orbana i Katalin Novak, kubanskog predsednika Kanel-Dijasa Bermudesa i čuvenog maestra Zubina Mehte, koje smo sa radošću i velikim poštovanjem dočekali, do odlazećeg ambasadora Angole, kojeg smo ispratili sa najboljim željama. Posebno dobar bio je i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Alžira, sa kojim sam razgovarao o jačanju saradnje i tradicionalno dobrih veza između naših naroda.

Sa mađarskim i kubanskim prijateljima potpisali smo veliki broj sporazuma o saradnji, koji će i danas, u teškim vremenima, a pogotovo u narednim godinama, pokazati pun potencijal dobrobiti za naše građane.

Ipak, najjači lični utisak iz prethodnih sedam dana jeste sjajna pobeda Beograda i Srbije, jer smo u snažnoj globalnoj konkurenciji dobili organizaciju takvog događaja, kakav je EXPO 2027.

Za Srbiju je to ogromna čast, još veća obaveza, ali i pokazatelj da smo dovoljno snažni, napredni, dostojni i uspešni da se svrstamo među najbolje na svetu i da vinemo našu Srbiju tamo gde i pripada, na ono mesto za koje se neprestano borimo - u sam vrh inovativne, ekonomski snažne, kreativne i prestižne globalne scene, na kojoj opstaju samo najbolji.

Zato nam predstoje godine još napornijeg rada, tokom kojih će se Srbija uzdići iznad svih poteškoća i pobediti svojim trudom, znanjem, pameću i sposobnošću naših ljudi.

Živela Srbija", napisao je predsednik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (247)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini