PUTIN LIČNOM IZJAVOM I JASNIM STAVOM ZAUSTAVIO PUČ: Vučić o situaciji u Rusiji

Novosti online

25. 06. 2023. u 10:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin svojom ličnom izjavom i svojim oštrim i snažnim stavom zaustavio jučerašnju situaciju.

ПУТИН ЛИЧНОМ ИЗЈАВОМ И ЈАСНИМ СТАВОМ ЗАУСТАВИО ПУЧ: Вучић о ситуацији у Русији

Foto AP

- Putin je svojom ličnom izjavim, svoji oštrim i snažnim stavom to juče zaustavio. Svaka čast i Lukašenku, Batka je stari prijatelj njegov, ali Putin je ovo uradio sam. Neki kažu nije bilo krvi. Završilo se uz mnogo krvi i srušenih helikoptera. Nisu im Ukrajinci srušili toliko helikoptera za sedam dana, koliko su srušili pobunjenici. To su skupi helikopteri, skupe mašine. Velika šteta je naneta, ali je mogla biti hiljadu puta veća, ali je završeno snažnoj reakciji Putina - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rakao da Srbija nikada neće podržati puč ni u jednoj zemlji, te da se vlast se menja na izborima, voljom građana.

Podsetimo, u noći 24. juna jedinice grupe "Vagner" zauzele su štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. Evgenije Prigožin je optužio oružane snage Rusija da su, navodno, izvele napad na kampove "Vagnera" - to su demantovali i Ministarstvo odbrane i FSB.

Putin se obratio naciji zbog akcije pobunjenik i okarakterisao ih kao izdaju, zabadanje noža u leđa, te građane pozvao na jedinstvo.

Protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune. Kasnije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa predsednikom Vladimirom Putinom, razgovarao sa Prigožinom, nakon čega je Lukašenkova pres služba saopštila da je Prigožin prihvatio njegov predlog da se preduzmu koraci za deeskalaciju situacije.

Kako je objasnio pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov, Prigožin će otići u Belorusiju, a krivični postupak protiv njega biće obustavljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (134)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!