PRVA IZJAVA PREDSEDNIKA PO DOLASKU U MOLDAVIJU: Ne očekujem lake sastanke, važno je da pokušamo da sačuvamo mir i stabilnost

Novosti online

01. 06. 2023. u 10:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu po dolasku u Moldaviju na Samit Evropske političke zajednice.

ПРВА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ПО ДОЛАСКУ У МОЛДАВИЈУ: Не очекујем лаке састанке, важно је да покушамо да сачувамо мир и стабилност

Foto: Printskrin

Predsednik je istakao kako očekuje svakako ne lake sastanke.

- Važno je da pokušamo da sačuvamo mir i stabilnost, a Srbija će nastaviti sa svojom ozbiljnom politikom koja se od početka za to zalaže u celom regionu. Na sastancima sa predsednikom Makronom i kancelarom Šolcom, kao i sa svim drugim sagovornicima, razgovaraću o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji i o pokušajima da se urazume oni koji dovode do stalne destabilizacije, jer je ovo ozbiljan problem koji ne može lako da se reši - napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

- Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da deeskaliramo ovu situaciju i da sačuvamo mir, koji nam je svima potreban - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (212)

NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI SRBIJE! Najpre o Mundobasketu, a onda i glavna tema: Olimpijske igre Pariz 2024!