SRBI NA KIM I DALJE NA METI: Opljačkane tri srpske kuće u poslednja 24 sata

Novosti Onlajn

19. 03. 2023. u 22:07

DVE srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.

СРБИ НА КИМ И ДАЉЕ НА МЕТИ: Опљачкане три српске куће у последња 24 сата

Pripadnici ROSU sve agresivniji, Foto D. Milovanović

- Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način se Srbima ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli već im se i direktno ugrožava egzistencija - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se dodaje, na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji.

Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah ne samo u kuću Delića već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu, ističu iz Kancelarije.

Prema navodima saopštenja, na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor da uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

Iz Kancelarije podsećaju da su prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće - porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

- Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod. Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)