"SVET KLIZI U DODATNU ESKALACIJU" Vučić: Sutra u Ohridu biće nam teže zbog naloga MKS za hapšenje Putina

Tanjug

17. 03. 2023. u 19:38

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.

СВЕТ КЛИЗИ У ДОДАТНУ ЕСКАЛАЦИЈУ Вучић: Сутра у Охриду биће нам теже због налога МКС за хапшење Путина

Foto Tanjug

Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije okrenuti protiv Rusije.

- Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba - rekao je Vučić u obraćanju građanima, na Trgu Ćire Milekića, u okviru posete Sremskom okrugu.

Vučić je rekao da se određene stvari zbivaju u svetu i da se nadvila i nad našom zemljom velika opasnost, ali da ima stvari o kojima javno ne može da govori, jer nije analitičar, već predsednik zemlje.

Kako je rekao, Zapad je pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog moguće eskalacije sukoba.

Vučić je rekao da će i jedna i druga strana igrati na sve ili ništa, odnosno da će ići do kraja, kao i da će posledice u svetu biti mnogo teže za sve.

- U Rusiji će to naići na javni podsmeh, a nije to stvar koja je ni za osmeh, a kamoli za podsmeh - naveo je Vučić.

Kako je rekao, to govori da će još mnogo vode poteći Dunavom i Savom i Dnjeprom i Volgom, dok se krvavi sukob u Ukrajini ne zaustavi.

- To govori i da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve one koji do danas nisu bili najoštrije okrenuti protiv Ruske Federacije. Pogledajte samo promenu odnosa Turske, donekle i Mađarske, naših prijatelja, samo u poslednja tri dana. Odjednom su i jedni i drugi za Finsku u NATO, Turci zaustavljaju punjenje aviona američke proizvodnje pod ruskom zastavom. Što će reći do dolaska Si Đinpinga Zapad podiže i turski basen, kao dodatni odbrambeni bedem za zapadne vrednosti, razume se celu Evropu - kazao je Vučić.

Tako, dodaje, svima šalju signal da ko misli da na bilo koji način flertuje sa Putinom, uopšte da razgovara ili razmišlja o Rusiji, da će snositi teške i užasno teške posledice.

- I kada ovo govorim, sasvim sam svestan situacije sa kojom ćemo mi morati da se suočimo ovde. I zbog ovoga danas, nama će i sutra u Ohridu biti teže nego što bi bilo, da nije bilo ovoga danas - rekao je Vučić.

Zbog ovoga ćemo morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti i da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da se plaši da nismo daleko od izbijanja trećeg svetskog rata.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (122)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe