MILANOVIĆ U AKCIJI OTIMANJA KOSOVA I METOHIJE OD SRBIJE: Sramna izjava predsednika Hrvatske posle sastanka sa Kurtijevom ministarkom

Novosti online

07. 03. 2023. u 15:46

HRVATSKA čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju "nezavisnosti" tzv. Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU, rekao je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović u razgovoru sa Kurtijevom "ministarkom" Donikom Gervalom-Švarc.

МИЛАНОВИЋ У АКЦИЈИ ОТИМАЊА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ОД СРБИЈЕ: Срамна изјава председника Хрватске после састанка са Куртијевом министарком

Foto: EPA/FILIP SINGER

Milanović i Gervala-Švarc su razgovarali, između ostalog, i o aktuelnom planu normalizacije odnosa Beograda i  Prištine, članstvu lažne države u UN i ostalim međunarodnim organizacijama, kao i "evropskoj perspektivi" tzv. Kosova.

Milanović je pozdravio napore u smeru normalizacije odnosa između Beograda i Prištine što bi, kako je naveo, "obezbedilo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Evropi i evropsku perspektivu celom regionu".

Milanović je rekao da je Priština uvek imala i može i ubuduće da računa na čvrstu podršku Hrvatske kada je reč o, kako je saopšteno s Pantovčaka, "međunarodnoj afirmaciji (nepostojeće) kosovske nezavisnosti i evropskim perspektivama (tzv.) Kosova".

Podsetimo, Zoran Milanović je prethodno izjavio i da je Kosovo (i Metohija) oteto od Srbije.

- Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat - rekao je nedavno Milanović.

BONUS VIDEO: Milanović zaboravio kako je srpski dečak upucan na Kosovu i Metohiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije