GODIŠNJICA ANTITERORISTIČKE OPERACIJE U RAČKU: Vreme pokazalo manipulacije koje su poslužile kao povod za NATO agresiju

Novosti online

15. 01. 2023. u 18:22

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković podsetio je danas, na godišnjicu antiterorističke operacije u Račku, da Kurtiju i veteranima-teroristima neće uspeti pokušaji da prekrajaju istoriju.

ГОДИШЊИЦА АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ОПЕРАЦИЈЕ У РАЧКУ: Време показало манипулације које су послужиле као повод за НАТО агресију

Foto: EPA

- Na današnji dan pre 24 godine snage bezbednosti Srbije i Savezne Republike Jugoslavije izvele su antiterorističku akciju u kojoj su eliminisale terorističku grupu u selu Račak na teritoriji opštine Štimlje - podsetio je ministar Selaković.

On je dodao i da je vešta manipulacija predstavnika dela međunarodne zajednice pod firmom OEBS-a i vođstvom Vilijema Vokera pretvorila ovu antiterorističku akciju u povod za NATO agresiju na našu Otadžbinu 1999. godine.

- Vreme, dokazi ali i svedočanstvo šefice finskog dela patološkog tima pokazali su da je Račak bio vešt pokušaj manipulisanja radi izazivanja rata protiv Srbije; vrhunac toga bilo je odustajanje haškog tužilaštva od tog dela optužnice protiv predsednika Miloševića - napisao je Selaković na Instagramu.

On ističe da koliko god se Kurti i ostali veterani-teroristi trudili da montiranim optužnicama napadaju Srbe i da prekrajaju pravu prirodu antiterorističke akcije "to im nećemo dozvoliti dokle god je čestitih i ozbiljnih Srba, baš onakvih kakav je predsednik Vučić, sudija Danica Marinković i Ivan Todosijević".

- Takvih nas je ubedljiva većina i dokle postojimo pričaćemo našoj deci ali i celom svetu da je Račak bio i ostao legalna i legitimna akcija naše vojske i policije protiv terorističkih formacija tzv. OVK, oni koji su se svom silom trudili da je prikažu drugačije nisu ništa drugo do saradnici terorista, što su i dokazali činjenjem zločina agresije na našu zemlju, a pravi zločinci su oni koji su u 78 dana i noći ubili 79 naše dece i koji su omogućili da 312 od ukupno 437 naseljenih mesta na Kosovu i Metohiji budi etnički očišćeni od Srba, a više od 219.000 proteranih Srba i nealbanaca budu proterani iz naše južne pokrajine - zaključio je ministar Selaković.

BONUS VIDEO: FK-3 IZBLIZA - Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije