VOKER PREDOSEĆA SVOJU SMRT? "Voleo bih da završim knjigu o Račku pre nego što umrem"

Novosti Onlajn

11. 01. 2023. u 19:49

BIVŠI ambasador OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker rekao je danas da piše knjigu o "zločinu" u Račku i da bi želeo da je završi pre nego što umre.

ВОКЕР ПРЕДОСЕЋА СВОЈУ СМРТ? Волео бих да завршим књигу о Рачку пре него што умрем

Vilijam Voker / Foto Printskrin Youtube

Voker je, nakon današnje odluke tzv. vlade Kosova da izdvoji 70.000 evra za objavljivanje knjige o Račku, kazao da radi na njoj i da pokušava da je završi pre nego što ode na „onaj svet“.

- To će biti jedna knjiga, opisi mojih doživljaja događaja u Račku, tog "zločina". Biće to rezime toga - rekao je Voker.

Prema njegovim rečima, "zločin" u Račku bio je „istorijska prekretnica koja je pokrenula čitav Severnoatlantski savez da interveniše na Kosovu protiv genocidnog režima Slobodana Miloševića“.

- Važno je da je tzv. Kosovo nova država u srcu Evrope i mislim da se to ne bi dogodilo na taj način da se nije desio masakr u Račku i da međunarodna reakcija nije bila onakva kakva je bila, tako snažna. To je donela vojna intervencija NATO-a, o kojoj tada niko nije ni razmišljao, a koja je rezultat reakcije posle masakra u Račku - kaže Voker.

On je preneo da su ga vlada i građani lažne države u protekle 23 godine uvek pitali da li će napisati knjigu o ovom, kako ističe, važnom događaju.

- Upravo radim na tome - podvukao je Voker.

Najavio je i da planira da učestvuje na obeležavanju godišnjice "zločina" u Račku 15. januara.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju