VUČIĆ: Ko daje za pravo Hrvatima da određuju čiju će naftu Srbija kupovati

Novosti online

06. 10. 2022. u 17:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se na Samit u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice.

ВУЧИЋ: Ко даје за право Хрватима да одређују чију ће нафту Србија куповати

Tanjug

U obraćanju iz Praga rekao je da se nije svađao sa hrvatksim novinarima, već je odgovarao na njihova dobacivanja.

- Kada nemate argumente morate da upadate nekima u reč i da vičete. Nažalost ima medija u Srbiji koji su jedva čekali da na takav način prenesu. Postoji ta mreža ljudi koji se raduju svakom neuspehu Srbije, misleći da je to neuspeh Vučića - kaže predsednik.

- Da pokušam da odgovorim na to. Srbija može da uvozi svaku naftu osim ruske. Pa u pravu ste. Svako može da ode u Jasenovac, ako se ne zove Aleksandar Vučić, i ako nije predsednik Srbije. Svako može da koristi ćirilicu, ali isključivo u četiri zida. Svako može da kaže šta god poželi, osim Srba, koji ne mogu da podignu glas ni po pitanju svog broja, prava - kaže on.

Predsednik je zapitao ko daje za pravo Hrvatima da određuju čiju će naftu Srbija kupovati.

- I kada su sve to radili, i zabranjivali pristup Jasenovcu, ja sam i tada govorio da nismo imali problema sa korišćenjem Janafa, naftovoda koji smo zajedno gradili u Jugoslaviji. Bili su pouzdan snabdevač. Ali to više nisu, a pritom 70 odsto biznisa Janafa se zasniva na Srbiji. Nikada ne kasnimo ni dana sa plaćanjem.

On kaže da nam je samo ovo falilo sa svim problemima.

- Oni su intervenisali da to ne bude pušteno. Nema objašnjenja. Činilo mi se u jednom trenutku da je pokušao da priča, ali ja nisam želeo da pričam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (65)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)