DVOSTRUKI ARŠINI: Za Bugarsku ne važi embargo za uvoz ruske nafte, dok je Srbija kažnjena

Novosti online

06. 10. 2022. u 07:56

DRŽAVE članice Evropske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Iako na insistiranje ustaškog režima u Hrvatskoj to obuhvata i Srbiju, jer neće moći više da uvozi rusku naftu preko Janafa, ovaj paket ne obuhvata Bugarsku.

ДВОСТРУКИ АРШИНИ: За Бугарску не важи ембарго за увоз руске нафте, док је Србија кажњена

Foto: Tanjug

Ova odluka je doneta jer u Bugarskoj ruski Lukoil ima glavnu rafineriju. Ovime je EU pokazala licemerje jer postoje dvostruki aršini kada je u pitanju uvoz nafte, a što je pokazano na primeru Srbije i Bugarske. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić besan je zbog poteza Hrvatske na čije je insistiranje onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa, a što je obuhvaćeno novim paketom sankcija protiv Rusije.

Hrvatskoj je ovo bila prilika za direktnu osvetu Srbiji zbog insistiranja Vučića i Srbije na istini o zločinačkoj politici i genocidu u Jasenovcu.

Foto: Printskrin

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

NEDELJNI HOROSKOP OD  29. JANUARA DO 5. FEBRUARA: Lav nestrpljiv, Devicu očekuje novo poznanstvo, Jarac misli na bivšu ljubav