LEKCIJA ZAGREBU: Vučić podsetio Hrvate na njihovu mračnu prošlost

Tanjug

03. 10. 2022. u 19:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Budimpešti, nakon sastanaka sa premijerima Mađarske i Austrije Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom, na molbu TV Pinka da prokomentariše stav Efraima Zurofa povodom crtanja hiterovih brkova Vučiću u jednom zagrebačkom mediju, da je poznato ko je hitlerove trupe dočekivao cvećem.

ЛЕКЦИЈА ЗАГРЕБУ: Вучић подсетио Хрвате на њихову мрачну прошлост

Foto: N. Skenderija

- Efraim Zurof je veliki čovek i ja sam mu zahvalan zbog principijelnog postavljanja oko stvari koje nisu jednostavne. Možete da crtate brkove koliko god hoćeta, ali u istorijskim čitankama piše jasno ko je Htlera dočekivao cvećem, ko je bio oduševljen, a ko se protiv Hitlera borio - naglasio je Vučić.

Dodao je da su istorijske činjenice da je 6. aprila Beograd bombardovan, u narednih 16 dana uništeno kompletno ratno vazduhoplovstvo Kraljevine Jugoslavije, a 10. aprila, kada je osnovana ustaška NDH, te iste snage dočekivane su cvećem.

BONUS VIDEO: Pogrom Srba iz Republike Srpske Krajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (87)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja