VIŠI JAVNI TUŽILAC: Nema nedodirljivih, pozivamo svaku žrtvu da se obrati policiji i tužilaštvu

S.J.Matić

14. 09. 2022. u 13:38

VIŠI javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović pozvao je danas sve žrtve seksualnog nasilja da svoje slučajeve prijave policiji i tužilaštvu kako bi dobile adekvatnu zaštitu.

ВИШИ ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ: Нема недодирљивих, позивамо сваку жртву да се обрати полицији и тужилаштву

Nenad Stefanović / Foto N. Skenderija

- Pozivamo svaku žrtvu da se obrati policiji i tužilaštvu, da veruju državnim institucijama koje sprovode mehanizam zaštite i budu uverene  da nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status - poručio je Stefanović, nakon pokretanja istrage protiv osumnjičenog za niz krivičnih dela protiv polnih sloboda.

U cilju efikasne i adekvatne zaštite žrtava seksualnog nasilja i ujednačenog postupanja svih osnovnih javnih tužilaštava u Beogradu, Viši javni tužilac je u avgustu mesecu imenovao Koordinatora za rodno zasnovano nasilje.

Koordinator je, pored ostalog, zadužen i za podršku i razgovor sa žrtvama, kako bi ih uputio u pravila krivičnog postupka i pomogao da kroz čitav postupak prođu maksimalno ohrabrene i zaštićene od svakog daljeg vida uznemiravanja. 
 Podsećamo da se identitet svih žrtava čuva u strogoj tajnosti, u cilju zaštite njihove privatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)