BRNABIĆ PRIMILA U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA PINTERA: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišoj tački razvoja

Tanjug

10. 08. 2022. u 13:29

PREMIJERKA Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom, koji završava mandat u našoj zemlji, da su odnosi dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva.

БРНАБИЋ ПРИМИЛА У ОПРОШТАЈНУ ПОСЕТУ АМБАСАДОРА ПИНТЕРА: Односи Србије и Мађарске на највишој тачки развоја

Foto: Tanjug

Brnabić je zahvalila ambasadoru Pinteru na ličnom zalaganju u razvoju bilateralnih odnosa, podsetivši da su dve države prošle godine uspostavile strateško partnerstvo, kao i da su 2021. godine zabeležene rekordne vrednosti bilateralne trgovinske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

Ona je, takođe, istakla da Srbija izuzetno ceni zalaganje i podršku Mađarske za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije, a, pre svega, u svetlu aktuelnih događaja od 31. jula i prethodnih dana.

Ambasador Pinter je ukazao da Mađarska vidi Srbiju kao najznačajnijeg ekonomskog partnera na Zapadnom Balkanu, a mađarska vlada nastoji da podrži ulaganja investitora na srpsko tržište.

Premijerka je zahvalila i na podršci Mađarske i premijera Viktora Orbana kada kada je u pitanju skladištenje gasa za potrebe Srbije, što je od velikog značaja u trenucima kada se svi suočavaju sa ozbiljnim globalnim izazovima i trude se da građani to osete u najmanjoj mogućoj meri.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim projektima, kao što je saradnja sa Vladom Mađarske u čišćenju jezera Međuvršje, i istaknut značaj kontinuiranog održavanja zajedničkih sednica dveju vlada, koje su rezultirale značajnom unapređenju ekonomske saradnje, potpisivanjem sporazuma i memoranduma, kao i realizacijom zajedničkih projekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)