TURNEJA MINISTRA SELAKOVIĆA U JUŽNOJ AMERICI: Šef srpske diplomatije se sastao sa visokim zvaničnicima Paragvaja, Brazila i El Salvadora

Novosti online

07. 08. 2022. u 22:20

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas u Bogoti sa svojim paragvajskim kolegom Hulijom Sezarom Ariolom, šefom diplomatije Brazila Karlosom Albertom Frankom Fransom i potpredsednikom Republike El Salvador Feliksom Uljoom.

ТУРНЕЈА МИНИСТРА СЕЛАКОВИЋА У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Шеф српске дипломатије се састао са високим званичницима Парагваја, Бразила и Ел Салвадора

Foto: Ministarstvo

Selaković sa ministrom spoljnih poslova Paragvaja

  Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se u Bogoti sa svojim paragvajskim kolegom Hulijom Sezarom Ariolom sa kojim je razgovarao o jačanju političkog dijaloga, ekonomske saradnje i zahvalio mu na principijelnoj poziciji Paragvaja po pitanju Kosova i Metohije.

Foto: Ministarstvo

Selaković i Ariola razgovarali su i o obeležavanju 140 godišnjice bilateralnih veza sledeće godine, objavljeno je na Tviteru MSP.

Selaković će danas, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovati ceremoniji inauguracije novog predsednika Kolumbije Gustava Fransiska Petra Urege.

Tokom boravka u Bogoti, šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima latinoameričkih i karipskih država.

Foto: Ministarstvo

 

Selaković sa MSP Brazila o jačanju bilateralne saradnje

Foto: Ministarstvo


       Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Bogoti sa šefom diplomatije Brazila Karlosom Albertom Frankom Fransom o jačanju bilateralne saradnje dve zemlje.

Selaković je sa brazilskim kolegom razgovarao o tradicionalno prijateljskim bilateralnim odnosima i intenziviranju potencijala brazilskih investicija u Srbiju.

Šef srpske diplomatije je u razgovoru sa Fransom zahvalio Brazilu na čvrstoj poziciji po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Foto: Ministarstvo

Selaković s potpredsednikom Republike El Salvador

Foto: Ministarstvo


       Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Bogoti sa potpredsednikom Republike El Salvador Feliksom Uljoom.

Selaković je Uljoa informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i posvećenosti Srbije miru i stabilnosti u regionu i rešavanju otvorenih pitanja dijalogom.

Sagovornici su razgovarali i o jačanju političkog dijaloga i sveukupnih veza Srbije i El Salvadora.

Foto: Ministarstvo

BONUS VIDEO:

PRVI DEO MORAVSKOG KORIDORA DO KRAJA GODINE: Ministar Momirović sa najvećeg gradilišta u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)