VUČIĆU, NE POVLAČI SE: Naprednjaci otpočeli aktivnu medijsku kampanju ne bi li aktuelnog lidera zadržali na čelu stranke

M. STANOJKOVIĆ

29. 07. 2022. u 09:45

U NASTOJANjU da zadrže svog lidera Aleksandra Vučića na čelu stranke, naprednjaci su otišli i korak dalje, u javni apel - i snimili spot u kome pozivaju predsednika partije da se ne povlači, kao što je najavljivao ranije u više navrata.

ВУЧИЋУ, НЕ ПОВЛАЧИ СЕ: Напредњаци отпочели активну медијску кампању не би ли актуелног лидера задржали на челу странке

Foto: P. Milošević

Ovaj video-zapis i svojevrsna kampanja funkcionera stranke da kormilo ne prepušta nekom drugom, u kojoj se naglašava da "SNS sa Vučićem na čelu piše novu istoriju Srbije i da je to politika očuvanja mira, stabilnosti i doslednosti", sasvim je racionalan potez s obzirom na to da je popularnost aktuelnog lidera mnogo veća od partije kojom rukovodi.

Primera radi, Vučić je na poslednjim predsedničkim izborima, spojenim sa parlamentarnim, osvoji 2,2 miliona glasova, a njegov SNS sa koalicionim saveznicima 1,6 miliona.

Kako se u spotu, u kome se pojavljuju mladi potpredsednici SNS, Nevena Đurić i Vladimir Orlić, poručuje, "Vučić šiti naše vitalne državne i nacionalne interese i obezbeđuje i finansijski napredak i prosperitet".

Foto: SNS

Spot koji su snimili naprednjaci

- To je politika doslednosti i poštovanja međunarodnog prava. To su razlozi zbog kojih želimo da ostane na čelu stranke - navodi se na kraju video-materijala.

Prema rečima Orlića, jednog od aktera spota, stav celog SNS-a je da se Vučić zadrži na čelu, a sada je ta poruka, kako kaže, pretočena u spot koji je snimila služba za informisanje naprednjaka.

MOŽE DA BUDE NOSILAC IZBORNE LISTE

IAKO su se povele polemike oko toga da li bi uprkos prepuštanju fotelje lidera stranke nekoj drugoj ličnosti, partija izgubila proverenog aduta u kampanji, prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, nije predviđen uslov da nosilac izborne liste mora biti predsednik stranke.

Kako je precizirano, neophodna je samo saglasnost da mu se ime koristi u nazivu liste. Nosilac može, ali ne mora da bude kandidat za poslanika na, već može biti i ona ličnost koja konkuriše i za drugi državni organ.

- To govorimo otvoreno, iskreno i jasno u svakoj prilici, ko god da pita. Sa velikim zadovoljstvom smo učestvovali u njegovom snimanju, a moglo se i očekivati da spot ostavi jak utisak na sve one koje Vučić i SNS već godinama pobeđuju svuda. Slobodno neka uživaju u spotu, dok ga gledaju neka razmišljaju o novim putevima, bolnicama, fabrikama, svim brojnim uspesima za državu i narod koje je obezbedila upravo politika našeg predsednika. Može da im bude korisno, da konačno izvuku neke zaključke.

Foto: Ž. Knežević

 

I gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS, Miloš Vučević kao razloge za promenu Vučićeve odluke, navodi ne samo stabilnost stranke, nego i "faktore koji snažno utiču na dešavanja u Srbiji":

- Smatram da je u ovim okolnostima, u svetu, regionu i našoj državi, potrebno da Vučić ostane i na čelu SNS. Ne radi se o dodvoravanju bilo kome, pa i predsedniku, nego o realnom sagledavanju činjenica i okolnosti - kaže Vučević za naš list.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (63)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove