ZAMAH RUSKE OFANZIVE JE SVE SNAŽNIJI Vučić: Politička situacija u svetu dosta komplikovanija

Novosti online

25. 06. 2022. u 11:14

PREDSEDNIK Vučić je prokomentarisao situaciju u Ukrajini i istakao da kako rat dobija na zamahu, tako je i politička situacija u svetu sve komplikovanija.

ЗАМАХ РУСКЕ ОФАНЗИВЕ ЈЕ СВЕ СНАЖНИЈИ Вучић: Политичка ситуација у свету доста компликованија

Foto: Tanjug

- Ruske snage su u naletu, zamah njihove ofanzive je sve snažniji. I svi oni koji su govorili da će biti drugačiji rezultat ratnih zbivanja jasno je da nisu bili u pravu, ali to donosi drugačije okolnosti vezanu za ekonomsku situaciju u Evropi i Srbiji - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je situacija ozbiljna, i da u razgovorima sa predstavnicima EU i zemalja regiona pronađu rešenje za jesen i zimu.

- Toliko je kriza velika i u energentima, hrani i cenama, da nije jednostavno iz toga izaći - istakao je on.

Predsednik je upozorio da eskalacija u Ukrajini može dovesti do većeg sukoba nego što je to bio Drugi svetski rat.

- Verujte mi, ne dođe li do primirja posle Donbasa, imaćemo gori svetski rat nego što je bio drugi. Mali čovek sa Balkana to govori. Nadam se da će početi sa mirovnim pregovorima, inače odosmo svi - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži