VULIN OŠTRO ODGOVORIO MINISTARSTVU BRANITELJA: "Vučića ustaše mogu da optužuju samo za jačanje Srbije, za ubijanje hrvatske dece ne mogu"

Novosti online

24. 05. 2022. u 08:49

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom Ministarstvu branitelja, koje je u svom saopštenju iznelo niz laži na račun Srbije i srpskog naroda i predsednika Srbije Vučića, optuživši ga za velikosrpsku agresiju.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИНИСТАРСТВУ БРАНИТЕЉА: Вучића усташе могу да оптужују само за јачање Србије, за убијање хрватске деце не могу

Foto: Tanjug

- Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i decu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi. Znam da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumevati, nada umire poslednja. Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba - navodi Vulin i dodaje da je "zločinačka akcija "Oluja" presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom".

- Samo nekako nisu uspeli da pronađu, imenuju i osude zločince. Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija. Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu - zaključuje ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)