BRNABIĆKA ODGOVORILA VJOSI OSMANI: "Vi ste evropski šampioni u ugrožavanju srpske kulturne baštine"

Novosti online

15. 04. 2022. u 15:47

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić odgovorila je predsednici lažne države Kosovo Vjosi Osmani, koja je tokom gostovanja na televiziji Si-En-En iznela niz neistina na račun predsednika Aleksandra Vučića i politike naše zemlje.

БРНАБИЋКА ОДГОВОРИЛА ВЈОСИ ОСМАНИ: Ви сте европски шампиони у угрожавању српске културне баштине

Foto: Tanjug/Rade Prelić/AP Photo/Patrik Domi

- Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na Si-En-Enu nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorne poruke koje je poslala, u ovako delikatno vreme za region i svet, nikome ne pomažu - napisala je premijerka na Tviteru.

Ona ističe da takve poruke šalju upravo oni koji Srbima uskraćuju osnovna prava, uključujući i pravo na glasanje na nedavnim izborima, i nazvala je samoproglašene vlasti u Prištini "evropskim šampionima u ugrožavanju srpske kulturne baštine". Brnabićka je podsetila i da je tzv. Kosovo svetski rekorder po činjenici da se najmanji broj izbeglica vratio na svoja ognjišta (manje od 1 odsto).

- Jedini koji ne priča prazne priče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je pokrenuo Otvoreni Balkan kako bi zbližio region, a zatim pozvao albanskog premijera u prvu posetu posle 68 godina, i podržavao je region tokom pandemije. Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost - zaključila je premijerka.

BONUS VIDEO: MALTRETIRAJU I ZASTRAŠUJU SRBE - Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo