OBRAD KESIĆ: U Americi raste frustracija zbog Kurtija, ali ne žele da izvrše prejak pritisak na Prištinu

Novosti online

16. 02. 2022. u 18:23

Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić ocenio je da u američkoj administraciji raste frustracija zbog nerealnih i maksimalističkih zahteva prištinskih vlasti.

ОБРАД КЕСИЋ: У Америци расте фрустрација због Куртија, али не желе да изврше прејак притисак на Приштину

Foto privatna arhiva

Prema njegovim rečima, u Stejt departmentu i celoj administraciji SAD sve više prihvataju činjenicu da vlasti u Prištini nemaju volje za bilo kakvim dogovorom sa Beogradom.

- U Prištini idu na maksimalističke ciljeve, tačnije na priznanje nezavisnosti od Srbije iako svi znaju da je to nemoguće, naveo je Kesić za "Kosovo onlajn".

On je ukazao da frustracije u Vašingtonu proizvodi činjenica da bi Amerikanci voleli da ostvare neki politički uspeh na Balkanu, ali ga ne postižu jer premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti i njegova vlada ne pokazuju volju da popuste.

- Zbog toga imamo situaciju da Amerikanci ulaze u sukob sa Kurtijem i vrše pritisak na njega. Pretili su mu sankcijama - ekonomskim, ali i zabranom ulaska u Ameriku. Ipak, SAD ne žele da izvrše prejak pritisak na Prištinu jer se plaše da nezadovoljni Albanci mogu da destabilizuju jug Srbije, Crnu Goru, pa čak i Severnu Makedoniju", ocijenio je Kesić. 

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: 

SRBE SA KOSOVA UPISUJU U SPISKOVE? Boban Dančetović opisao čime se služi policija lažne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)