ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Mirović: Nadam se da će se građani masovno odazvati Referendumu (FOTO)

Novosti online

11. 01. 2022. u 13:39 >> 19:16

SEDNICA Predsedništva Srpske napredne stranke koja je počela u 17 časova je završena, nakon čega su se članovi stranke obratili medijima.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС Мировић: Надам се да ће се грађани масовно одазвати Референдуму (ФОТО)

Foto: P. Milošević

Kako je saopšteno, doneta je odluka da se građani pozovu da izađu na referendum u nedelju, 16. januara.

- Mi smo velikom većinom glasova doneli tu odluku, i nadamo se da će građani u nedelju izaći na izbore. Kako bi se potvrdio i naš politički stav da se unesu promene koje znače koroist građanima. Oni će imati novu sliku pravosuđa, a to znači efikasnije sudstvo u domenu svih izazova sa kojima smo se suočavali - rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i član predstavništva SNS.

Kako je naveo, nada se da će se građani masovno odazvati i podržati Ustavne amandmane.

Istaknuto je da će se referendumski proces održati uz poštovanje epidemioloških mera.

Predsedništvo je zaključilo da se počne sa pripremama za predstojeće izbore.

- Drugo, razmatrali smo i pitanja koja su važna kada je reč o izborima u aprilu mesecu. Predstoje nam predsednički, parlamentarni izbori, i za nekoliko lokalnih parlamenata... Mi smo danas jasno pocrtali ona važna politička i društvena pitanja, sa kojima se ponosimo, kako kada je reč o delovanju predsednika, vlade, drugih nivoa vlasti. Možemo da kažemo da smo imali značajne rezultate u svim oblastima života - kaže Mirović.

Mirović je dodao da je to garant da će na predstojećim izborima izaći sa programom, koji će ponuditi nove pravce razvoja, i anstavak procesa kojem smo i do sada bili svedoci.

- Ovog meseca ćemo još jednom izaći, jer nam tek predstoje razgovori sa koalicionim partnerima - naveo je Mirović.

Kako je dodao, na sednici su danas razmatrali o mnogim pitanjima, a siže istog je to da su zadovoljni rezultatima koje je Srbija postigla.

- Rezultati su vidljivi i merljivi, i vidimo da ćemo u narednom periodu imati kontinuitet i još bolje razultate - kaže Mirović.

Kako kaže, doneli su odluku da građani izađu na Referendum, i da je uspostavljeno jedinstvo stranke po tom pitanju.

Istakao je želju članove stranke, ali i "velike većine građana" da se Aleksandar Vučić ponovo kandiduje za predsednika.

- On je neko ko treba da se kandiduje, on je svojim radom i rezultatom izborio našu želju da bude naš kandidat na predsedničkim izborima. Danas formalno o tome nismo razgovarali, ali ne krijemo želju da ga podržavamo.

Kaže, ogroman je rad i trud uložen u napredak Srbije u proteklih nekoliko godina, a rezulati su vidljivi.

- Otuda naša jednodušna namera da ga u tome podržimo. Očekujem da ćemo do kraja meseca imati i njegov i naš jasan stav po ovom pitanju.

Predsednik SNS i Srbije, Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NESKRIVENO LICEMERJE ZAPADA I BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI: Važne tačke Vučićevog govora nakon jučerašnje vojne vežbe Vihor 2024