BEZ STIDA I SRAMA: Ne prestaje bolesna mržnja Večernjeg lista prema Vučiću zbog zločina na Petrovačkoj cesti

Novosti online

25. 05. 2022. u 10:15

HISTERIJI u Hrvatskoj koja je eksplodirala zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, zbog napada na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti, pridružio se i kolumnista Večernjeg lista Davor Ivanković.

БЕЗ СТИДА И СРАМА: Не престаје болесна мржња Вечерњег листа према Вучићу због злочина на Петровачкој цести

Foto D. Milovanović

Odluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokiranjem puta u EU, a Ivanković se bez imalo stida i srama ponovo ostrvljuje na predsednika Vučića, nazivajući ga "malim Putinom", uz optužbu da je huškao na rat "u okupiranoj Glini" 1995.  

Ivanković, poznat kao vatreni pristalica HDZ-a i Franje Tuđmana, Vučića je optužio za selektivno pamćenje i mitomaniju, zbog odgovora na zahteve da se u Hrvatskoj podigne optužnica protiv predsednika Srbije.

- Hrvati su poubijali Srbe koji su tamo živeli, a ne Srbi njih, Hrvati su proterali Srbe, a ne Srbi njih. Nikad nikoga nisam ubio, a oni jesu i to decu - rekao je pre neki dan Vučić kad su ga upitali da prokomentariše najavu Hrvata da će podići optužnicu protiv njega.

Foto: Printscreen

Podsećamo, ovo nije prvi put da se u hrvatskim medijima plasiraju laži o predsedniku Vučiću. 

Tako je krajem prošle godine u hrvatskim medijima objavljen iskaz „svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem. 

Ipak, istina je da Vučić za vreme rata 1991. nikada nije bio u Hrvatskoj, kao i da se u tom periodu nije bavio politikom, već je bio student.

Zločin na Petrovačkoj cesti 1995. bio je jedan od najvećih zločina hrvatske vojske nad srpskim civilima, koji su usled pogroma u Oluji u kolonama napuštali svoja ognjišta.

Tada je hrvatska avijacija bombardovala kolone srpskih izbeglica kod Bosanskog Petrovca u selu Janjila.

Ubijeno je devet civila, među kojima četvoro dece uzrasta od šest do 13 godina, dok ih je pedesetak ranjeno.

Kobnog dana stradali su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34).

I Milanović preti Srbiji

I HRVATSKI predsednik Zoran Milanović izjavio je da će, kako kaže, Srbiju koštati optužnica koja je podignuta protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske i naveo da zbog "neinteligentnog ponašanja" srpskog rukovodstva naša zemlja, tvrdi, nikada neće uspeti da uđe u Evropsku uniju.

- Mi moramo u svom odnosu sa Srbijom biti jasni i pravedni, artikulisani, što i od njih očekujemo. I tu su dve-tri stvari... Tražiti da se odreknu mita o Jasenovcu, Stepincu, da pređu na katoličku veru, da se krste s dva prsta, to je iživljavanje. Treba znati gde je granica - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Kada je reč o optužnicama srpskog Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice visokih oficira Hrvatske vojske, koja ih tereti da su naredili raketiranje kolone izbeglica tokom hrvatske vojno-policijske akcije Oluja 7. i 8. avgusta 1995. na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada, Milanović kaže:

- Ove optužnice su se dogodile uprkos našim višegodišnjim nastojanjima da ih uverimo da se ne igraju s vatrom i da će ih to koštati. Ne mogu biti pristojniji, nadam se da me slušaju. Maknite se od toga, ljudi, u protivnom neka ih ne iznenađuju reakcije desničarskih zastupnika u Saboru. Problem je u tome što tako misli većina ljudi u Hrvatskoj - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Milanović je, kako prenosi Hina, pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da to ne rade”.

BONUS VIDEO: BOL U BANjALUCI NE PRESTAJE 30GODINA:Majke 12 beba koje su ubile UN i potresna pesma o njihovoj deci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)