KONTRALITIJA: Spremaju se da krenu protiv povorke čija je suština molitva za ubijenu nevinu decu, za sve ljude, pa i za njih rabe Božje

J. Matijević

20. 05. 2023. u 07:00

SVAKO ko je pažljivo poslušao snimak patrijarha Porfirija sa tribine na kojoj je, između ostalog, besedio i o rodno osetljivom jeziku, razumeo je da je govorio o konkretnoj ženi, a nikako o svim ženama. Ali, dežurni cenzori iz određenog društvenog sloja, neki od njih su i deo vlasti, koji su se jasno prepoznali u patrijarhovom obraćanju, njegove reči, istrgnute iz konteksta brzopotezno su objavili na mrežama i u svojim medijima. Sada se oni i njima slični sramno i izvitopereno nadmeću u licemernim, zlonamernim komentarima, uvredama i spotovima koji svakako ništa ne govore o Njegovoj svetosti, ali mnogo o njima samima.

КОНТРАЛИТИЈА: Спремају се да крену против поворке чија је суштина молитва за убијену невину децу, за све људе, па и за њих рабе Божје

Foto: Novosti arhiva

Prednjače prvoborci srpskih levih talibana za koje ne postoji drugo mišljenje niti zakon do njihovog. To su oni upitnim zaslugama privilegovani među nama koji po svaku cenu, ne mareći za našu kulturu, tradiciju i jezičke norme, uporno pokušavaju da sprovedu izopačene ideološke dekrete sa Zapada, čak i u tim zemljama prezrene od većine u javnosti. Jeftino cinični, osmislili su i nebuloznu kovanicu "kontralitija". Čak se i spremaju da krenu protiv svečane povorke čija je suština molitva za ubijenu nevinu decu, za sve ljude, pa i za njih rabe Božje! Ali, ne znaju oni ni to, ni na kakav pijedestal je uzdignuta žena u pravoslavnom hrišćanstvu. Njihova agenda je da ubiju sve što je vezivno tkivo Srba, a pre svega Srpsku crkvu, koja im je bez sumnje živa rana, jer je najvažniji i najtvrđi stožer očuvanja našeg naroda, jezgro bez kojeg nas odavno ne bi bilo.

Zato su ti prekaljeni borci za slobodu reči, furiozno krenuli da ućutkaju srpskog patrijarha. Napravili su sebi priliku pa moraju maksimalno da je iskoriste. Važan je to deo njihove prilježne i dobro devizno plaćene borbe za obnovu "vremena čuda" i jednoumlja, kada su njihovi uzori jahali sveštenike, rušili crkve, raznosili i rasprodavali srpsku baštinu, prekrečavali freske, a u bogomolje ulazili na konjima, sa oružjem i po sistemu: "Razvaljuj". No, uzalud im. Srbi sve prepoznaju, istina ponekad i okasne, ali uvek nepogrešivo razluče dobro od zla. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)