DRUGA STRANA: Rubinovi lekovi za "Veliku Srbiju"

MILORAD VUČELIĆ, glavni i odgovorni urednik

12. 04. 2023. u 07:06

DA nisu pokojnici, koji su otišli "Bogu na istinu", Ričard Holbruk i Madlen Olbrajt bili bi ovde na Balkanu. U njihovom odsustvu u Podgoricu, Tiranu i Skoplje stigao je Džejms Rubin sa već dobro poznatom biografijom. Naročito se isticao u vreme pre i posle bombardovanja Srbije. Za svoje zasluge dobio je orden od Atifete Jahjage zbog "vanrednog doprinosa za Kosovo tokom ratnog perioda". Ako ga je iko zaslužio - on je.

Komentari (9)

011

12.04.2023. 08:35

Нити су "покојнци" (упокојити се = пронаћи мир, смирити се; а дотични свакако нису пронашли душевни мир, напротив!), нити су отишли код Бога (т.ј. "Богу на истину"). Гарантовано 101%. Такво звериње може да заврши једино и искључиво код онога коме су тако предано служили током целих својих бедних живота - код Сотоне лично и персонално.

Rade

12.04.2023. 09:23

U potpunosti se slažem sa stavovima Vučelića.Mi y CG nećemo dizvoliti bjelosvjetskim protuvama, izipačenig pogleda na stvarnost, da naruše duhovni jedinstvo Srpskog naroda!

doktor

12.04.2023. 09:50

Bravo g-dine Vucelicu ! Ovakav clanak umete i mozete samo Vi da napisete ! Dace Bog da ostanete dugo medju nama u nasoj Srbiji ! Vasim "komentarima" se "slovo" ne moze dodati !

Svensrb

12.04.2023. 09:56

Konačno se nađe neko ko ukaza tačno šta treba da se uradi i da se krene jedan put pravim putem. Da se istrave sve greške koje smetaju i ptrave probleme. Bravo sve si u pravu!!!

opanak

12.04.2023. 10:44

sve napisano od reci do reci realno i istinito, svaka cast i primer ozbiljnog novinarskog teksta!! ALi, gde je srbska spoljnja politika, gde su demanti na ovakve objave idiota iz usra, pa kazu da je cutanje odobravanje a to nikako danas ne sme da se cini, na svaku laz treba udariti bar dve istine, ako ne i jos vecu laz u suprotnom smeru, sto da ne to je danas postao standard demokratije, i prava na misljanje! Kad se procita istaa vest na cnn i fox prosto covek da se zapita da li postoje dva sveta na Zemlji, ili je rec o jednom samo iza ogledala?? Ameri su stoka koja pase na tudjoj livadi, i to ceo vek u nazad minimum ali ocito dolazi vreme kad se vlasnici tih livada ne daju, pruzaju otpor a dolazece vreme ce pokazati ucinak tog otpora?! Vucelicu, imas uticaj pa podseti Dacica i AV da ministarstvo spoljnje politike ima i te kako obavezu da brani interese Srbije a ne da glumi uvredjenu mladu. I hvala na konacno jednom cistom i jasnom tekstu, u masi dnevnih idiotizama koje elektronski emituju mediji.

neko iz mase

12.04.2023. 12:17

Артур Понсонби (Arthur Ponsonby) у књизи Лаж у рату (Falsehood in Wartime, 1928). Понсонбијевих„10 тачака ратне пропаганде”које мистер Рубин покушава да нам прода 1. МИ нисмо хтели рат; 2. Одговорна је супротна страна; 3. Противнички вођа је биће из пакла; 4. МИ се боримо за добру ствар; 5. Супротна страна користи недозвољено оружје; 6. ОНИ намено чини ратне злочине, МИ само случајно; 7. НАШИ губици су мали, непријатељски огромни; 8. Уметници и интелектуалци су уз НАС; 9. НАША мисија је света; 10. Ко сумња у НАШЕ медијске извештаје, тај је издајица.