"SVAKI APARAT JE POTREBAN NEKOME, DRAGO MI JE DA SMO DOBILI MAMOGRAF": Leskovčanke koje su se susrele sa kancerom za "Novosti" (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2023. u 17:00

OPŠTA bolnica u Leskovcu danas je postala bogatija za savremeni mamograf aparat, koji je nabavljen uz pomoć države, i koji je uručio predsednik naše države Aleksandar Vučić. Kako su nam rekle meštanke koje su se nažalost susrele sa opakom bolesti kancerom dojki, ovo je velika i važna stvar koja će u budućnosti doneti mnogo koristi i pomoći ženama da na vreme otkriju problem.

СВАКИ АПАРАТ ЈЕ ПОТРЕБАН НЕКОМЕ, ДРАГО МИ ЈЕ ДА СМО ДОБИЛИ МАМОГРАФ: Лесковчанке које су се сусреле са канцером за Новости (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Slobodanka, koja je inače iz Lebana, za "Novosti" je rekla kako se mnogo obradovala kada je čula ove divne vesti.

- Baš sam se obradovala kada sam čula da ćemo dobiti mamograf, jer mi to u našem mestu nemamo. Inače imam karcinom koji je maligni. Tako da sve pohvale i sve najbolje - kazala je ova meštanka.

Foto: Novosti

Dodala je i to da je pre tridesetak godina operisana na VMA, ali da joj se karcinom ponovo javio, te je potrebno da obavlja ultrazvučne kontrole na svakih šest meseci, što će joj svakako biti olakšano u narednom periodu, zahvaljujući državi i predsedniku.

Danijela Ž. nam je rekla kako joj je drago što će ovakav jedan aparat postati deo Opšte bolnice u Leskovcu i što će pomoći mnogim ženama da na vreme otkriju problem i reaguju na isti.

Foto: Novosti

- Svaki aparat je potreban nekome. Ja sam imala taj slučaj, ja sam operisana, imala sam tumor dojke... Mamografa tada nije bilo i morala sam da platim sve privatno i da završim, da bih mogla uoppšte da stignem do operacije, do lekara i svega. Meni je drago da to stiže kod nas u Leskovac i da će žene moći preventivno da se pregledaju i da na vreme otkriju, ako mogu to da izleče - rekla nam je Danijela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?