DRŽAVA je već započela radove na velikom projektu "Zaplovite Srbijom". Radovi na izgradnji marine u Velikom Gradištu su počeli, a prva faza će koštati 2,5 miliona evra. Rebalansom budžeta, biće obezbeđena sredstva za marinu u Golupcu, čija je vrednost više od dva miliona evra. Srbija nema nijednu marinu i ovo će biti prve dve koje će biti napravljene. Ovo je veliki zamajac u razvoju domaćeg turizma i od toga će imati koristi ne samo taj deo zemlje, već i čitava Srbija.

Komentari (7)

Marko

12.08.2023. 10:25

Hmmm...lepo sve to al za pocetak nek ociste reke i recice od plasticnih flasa i dr.otpada i krenu da edukuju i kaznjavaju polusvet koji baca isto u reke!

Miki

12.08.2023. 10:35

Apatin već ima modernu marinu, sa benzinskom pumpom na vodi, pristan za turističke brodove (na koji ni jedan brod ne staje) Tako da ne vidim poentu. Ko će da staje po tim mestima, bacanje para kao u Apatinu.

Džonko

12.08.2023. 12:42

S obzirom da Srbija od Bezdana do Kladova nema NIJEDAN kolektor za preradu odpadnih voda i kanalizacije valjda bi ova država trebala prvo da uloži pozajmljeni novac EU za ekologiju u te stvari a ne da peru pare i uzimaju političari preko privatnika i nameštenih tendera pravrći marine, biciklističke staze i teretane na otvorenom i tako zamazuju oči narodu... Neverovatan broj bezpravnih objekata širom Srbije NA SVAKOJ MOGUĆOJ RECI I REČICI su dokaz za opšti javašluk u ovoj državi a mi hoćemo turiste... A vode reka nam smede NAJSTRAŠNIJE.... PAMET U GLAVU, TO NAMA TREBA...