"KUĆE SU KONAČNO NAŠE": Potpisani ugovori sa porodicama koje su dobile kuće u okolini Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

09. 12. 2022. u 21:47

DEVET mladih parova iz Zrenjanina i okoline, u akciji Ministarstva za brigu o selu, potpisalo je u Gradskoj kući u Zrenjaninu, ugovore o vlasništvu kuća u Perlezu, Melencima, Belemom Blatu, Banatskom Despotovcu i prvi put Ečki.

КУЋЕ СУ КОНАЧНО НАШЕ: Потписани уговори са породицама које су добиле куће у околини Зрењанина (ФОТО)

B.G.

Tokom ove sjajne akcija, koja ima ogroman odjek i interesovanje širom Srbije, za poslednje dve godine u okolini Zrenjanina dodeljeno je 42 kuće, u 14 naseljenih mesta u okolini, a najviše do sada, ukupno osam, ih je u Belom Blatu, nešto manje u Perlezu, Melencima.

- Presrećni smo, preostaje nam da još malo sredimo kuću, koja ima veliko i lepo dvorište i zahvalni smo državi Srbiji i gradu Zrenjaninu, što će naša deca uživati u toplini novog doma - naglasila je Rajka Jovanov, koja će se ovih dana sa suprugom Milošem Vuletom i svoje dve devojćice, useliti u novi dom u Banatskom Despotovcu.

- Jedva čekamo, ovo je za nas veliki dan, sada smo i formalno vlasnici kuće u Ečki iz koje smo i drago nam je da je i naše selo uključeno u ovaj sjajan projekat koji je do sada usrećio brojne mlade bračne parove - kaže Monela Brenda, radosno grleći svoju ćerkicu i nestrpljivo iščekujući da suprug Dalibor Radu, obavi još sitne molerske radove i da znak da je sve spremno za useljenje.

Slično razmišljaju i sreću ne skrivaju i ostali parovi, Anita Pakai i Emil Šulja iz Belog Blata, Valentina Novaković i Darko Stojkov iz sela Melenci, Snežana Hajriz i Boban Kolompar iz Perleza, Dragana i Vukašin Ćosović iz Lazareva, Milica i Dalibor Ivanov iz Perleza, gde su kuću kupili i Aleksandra i Ljupče Milošević.

- Imamo dvoje male dece, treće je na putu, ne bavimo se poljoprivredom ali je u planu da krenemo sa pilićima i kokama, zasadimo baštu u velikom dvorištu nove kuće u Melencima - naglasila je trudna Mirabela Dovatov Cera, koja će se sa suprugom Aleksandrom useliti u novi porodični dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)