VEOMA BITAN MEČ ZA SRBIJU: Pobeda bi ''orlove'' približila plasmanu na Olimpijske igre

V.M.

26. 05. 2024. u 11:50

VEČERAS će se od 19 časova u Rio de Žaneiru sastati odbojkaške reprezentacije Srbije i Nemačke.

ВЕОМА БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ: Победа би орлове приближила пласману на Олимпијске игре

FOTO: CEV

Srbija je prvu nedelju Lige nacija započela na devetom mestu svetske rang liste, međutim usled njenih slabih nastupa, odnosno dobrih igara Kube pala je na deseto mesto i sada joj ''visi'' plasman na Olimpijske igre.

Vizu za Pariz je već ''čekiralo'' nekoliko reprezentacija, a preostala mesta zauzeće ekipe koje su među prvih devet na pomenutoj listi.

Srbija trenutno zaostaje 12 bodova za Kubancima što je i te kako dostižno, ali večeras sebi ne sme da dozvoli ''kiks'' jer bi u tom slučaju izgubila veliki broj poena zbog toga što je Nemačka ispod nje na listi (12. mesto).

''Orlovi'' su nedelju započeli trijumfom nad Iranom (3:1), ali nakon toga su doživeli uzastopne poraze od Japana (0:3) i Brazila (1:3).

Iako su došli u trenutno najjačem mogućem sastavu, naši odbojkaši nisu prikazali dobre igre i ukoliko ovako nastave neće se plasirati na Olimpijadu.

Sa druge strane, Nemci su preko kvalifikacionog turnira obezbedili nastup u Parizu tako da igraju bez pritiska, odmaraju nekoliko bitnih igrača i ne interesuje ih toliko Lig nacija.

To se najbolje vide po rezultatima koje beleže jer su doživeli tri uzastopna poraza od Italije, Kube i Argentine, a usput su osvojili samo dva seta na tim mečevima.

Srbija je savladala Nemačku prošle godine dva puta, u Ligi nacija i na Evropskom prvenstvu, a mi verujemo da će to i večeras učiniti.

NAŠ TIP: Srbija - Nemačka 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)