TRILER U LIGI ŠAMPIONA: Da li ćemo gledati novi spektakl u režiji večerašnjih rivala?

V.M.

28. 02. 2024. u 14:33

U revanš utakmici četvrtfinala odbojkaške Lige šampiona Jastšembski će ugostiti Pjaćencu (18.00).

ТРИЛЕР У ЛИГИ ШАМПИОНА: Да ли ћемо гледати нови спектакл у режији вечерашњих ривала?

Foto Profimedia

Ovo je verovatno najujednačeniji par u četvrtfinalu Lige šampiona i prvi meč nije razočarao. Viđena je sjajna odbojka, veliki broj preokreta, kao i punih pet setova, a na kraju je slavila Pjaćenca (19:25, 30:28, 25:16, 22:25, 15:11).

Do pobede ju je vodio Lukareli sa 24 osvojena poena, dok je sa druge strane Patri brojao do 17.

To znači da je na večerašnjem duelu sve otvoreno, bilo koja pobeda Pjaćence je vodi u polufinale, dok sa druge strane trijumf Jasštembskog od 3:0 ili 3:1 znači plasman Poljaka u narednu fazu, dok bi se u slučaju pobede domaćina od 3:2 igrao ''zlatni set''.

Momentum je na strani italijanskog predstavnika koji je za vikend ostvario još jednu veliku pobedu nad Lubeom (3:0) kojem su preuzeli treće mesto na tabeli Superlige Italije, što je velika stvar jer će imati lakšeg protivnika u prvoj rundi plej-ofa koji počinje iduće nedelje.

Trener ekipe Andrea Anastasi je bio zadovoljan pomenutim pobedama, ali svestan je da će njegovom timu biti veoma teško u Poljskoj.

- Dobili smo prvu utakmicu, ali nema veze, moramo da ostvarimo rezultat i ovde u Poljskoj. Očekujem potpuno drugačiju borbu u odnosu na pre sedam dana, moraćemo da održimo koncentraciju i smirenost u teškim trenucima koji mogu da nastanu. Pobeda sa Lubeom nam je dala energiju i moral, čeka nas prava bitka u Poljskoj.

Sa druge strane, prošlosezonski finalista Lige šampiona je pod pritiskom, ali u taboru domaćina nema panike pošto se radi o izuzetno iskusnoj ekipi koja je bila bezbroj puta u teškim situacijama.

Nakon poraza od Pjaćence, vratili su se na pobedničku stazu savladavši Kuprum u prvenstvu sa 3:1 i tako su se održali na prvom mestu poljskog prvenstva u kojem brane titulu.

Sada fokus prebacuju na revanš utakmicu četvrtfinala, a kapiten ekipe Toniuti očekuje još jedan težak susret i uzda se u podršku sa tribina da ''ponese'' njegov tim ka važnoj pobedi.

- Pred nama je velika utakmica. Unapred smo znali da to neće biti lako četvrtfinale. Pjaćenca je dobar tim, izgrađen da osvoji Ligu šampiona. Ali igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, tako da mislim da će to biti velika prednost i moramo biti maksimalno fokusirani kako bi ponovo zaigrali u polufinalu Lige šampiona.

Ono što bi mogao biti ključan faktor na meču je obračun dizača. U pitanju su dva Francuza, Toniuti i Brizar koji igraju na jako visokom nivou i sigurno je da će selektor galskih petlova Andrea Đani pomno pratiti ovaj meč koji mu može pomoći da odluči ko će biti prvi tehničar na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati krajem jula i početkom avgusta.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Lube - Halkbank.

Ne bi nas čudilo da večerašnji rivali ponovo odigraju pet setova i zbog toga verujemo da će granica poena biti prebačena kao i na prvom susretu.

NAŠ TIP: +183,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)