"NEKI NOVI KLINCI": Podmlađena Srbija kreće u pohod na medalju

V.D.

21. 06. 2022. u 13:55

VEČERAS od 19.30 očekuje nas meč prvog kola grupe D Svetskog prvenstva u vaterpolu.

НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ: Подмлађена Србија креће у поход на медаљу

FOTO: VSS

Dejan Savić i „neki novi klinci“ su na novom putu medalja. U Mađarskoj danas počinje XIX Svetsko prvenstvo u vaterpolu, počev od premijernog turnira 1973. godine.

Aktuelni šampion planete je Italija, koja je uspela da sa trona svrgne Hrvatsku, a prethodno je 2015. godine Srbija uspostavila dominaciju zlatom u Kazanju.

Svesno je veliki Dejan Savić ranije započeo smenu generacija i pružao priliku momcima da osete draž velikih takmičenja, kako bi i posle oproštaja veličanstvenih Srbija imala uporište u novim snagama.

Srbija će u Segedinu u grupnoj fazi odmeriti snage sa SAD, Australijom i Kazahstanom, a prvi meč je na programu danas od 19.30 protiv SAD, selekcije koju predvodi Dejan Udovičić.

Novi kapiten je Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, braća Rašović će predvoditi ekipu sa novim talasom snaga koji ima za cilj nastavak kontinuiteta medalja.

U kakvom god timu Srbija ide na neko veliko takmičenje, uvek je među glavnim favoritima. Tu su i Italija i Grčka, Mađarska, Hrvatska i Crna Gora.

Mi verujemo u pobedu našeg tima, ali kvota je mala, tako da ćemo morati da je pojačamo hendikepom.

NAŠ TIP: H2 +3,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)