DRAMA SE NASTAVLJA: Druga runda "večitih"!

V.D.

29. 05. 2022. u 08:41

KOŠARKAŠI Crvene Zvezde ugostiće Partizan večeras od 20 časova u drugoj utakmici finala plej-ofa regionalne AdmiralBet ABA lige.

ДРАМА СЕ НАСТАВЉА: Друга рунда вечитих!

FOTO: M. Vukadinović

Trenutni rezultat u seriji je 1-0 u korist crveno-belih, izabranici Dejana Radonjića su odigrali sjajan meč i na kraju trijumfovali rezultatom 90:76.

Utakmica je počela tako što su crno-beli konstantno imali prednost od nekoliko poena, u prvoj četvrtini ih je sjajno služio šut, pogodili su 3 trojke iz isto toliko pokušaja.

Dobra igra je služila goste sve do polovine drugog kvartala, a onda je domaćin počeo da igra na evroligaškom nivou, u napadu su lako prolazili rešenja, dok su defanzivno delovali fantastično, posle 20 minuta na odmor se otišlo sa rezultatom 42-39.

FOTO: M. Vukadinović

U drugom poluvremenu smo videli samo jednu ekipu na terenu, prednost je konstantno rasla a meč se mirno privodio kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikola Ivanović koji je ubacio 18 poena i pored toga imao još 5 asistencija, pratili su ga Ognjen Dobrić i Luka Mitrović koji su ubacili po 14, u sastavu domaćih je bilo 5 dvocifrenih igrača.

Sa druge strane u ekipi koju sa klupe predvodi Željko Obradović najbolji učinak je imao Kevin Panter koji je brojao do 15, dok su Dalas Mur i Zek Ledej ubacili 12, odnosno 11.

Crvena Zvezda je jako dobro šutirala iza linije 6,75, bila je na gotovo 48%.

Serija je tek počela, ne možemo ni naslutiti šta nas očekuje do kraja, Partizan će morati da se "probudi" ukoliko želi trofej.

FOTO: M. Vukadinović

Gledaćemo puno taktičkih varijanti na obe strane, vrlo dobro se zna čime raspolažu oba trenera, ali ne sumnjamo da još uvek imaju "keca u rukavu".

Još ovu utakmicu će aktuelni šampion biti domaćin na papiru, a onda će "parni valjak" igrati pred svojim navijačima.

U prvoj utakmici smo prognozirali da će se igrati otvorena košarka i da ćemo videti veliki broj poena, tako je i bilo, međutim, naša današnja procena je da granica neće biti prebačena.

Partizan ukoliko želi trijumf, moraće čvrće, dok je crveno-belima odbrana uvek bila najveći adut.

NAŠ TIP: -156,5 (kvota 1,66)

Anketa

Koji rezultat u seriji očekujete nakon večerašnjeg meča?

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)