ISKUSTVO IGRA BITNU ULOGU: Crveno-beli žele finale!

M.M.

23. 05. 2022. u 10:40 >> 20:50

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ugostiće Cedevitu u odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

ИСКУСТВО ИГРА БИТНУ УЛОГУ: Црвено-бели желе финале!

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

Dve utakmice su iza nas, trenutni rezultat u seriji je 1-1, crveno-beli su poveli na svom parketu, da bi kasnije popularni "zmajčeki" izjednačili u Stožicama.

U uvodnom meču smo videli rezultatski egal u prvom poluvremenu, ali situacija na terenu je bila takva da je samo bilo pitanje trenutka kada će izabranici Dejana Radonjića prelomiti u svoju korist.

Tako je i bilo, nakon 40 minuta na semaforu je stajalo 93-82.

Briljantnu partiju je pružio Luka Mitrović koji je ubacio 21 poen, a pratili su ga Nikola Kalinić i Nikola Ivanović koji su dodali 17, odnosno 16 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Jaka Blažič koji je "brojao" do 20.

FOTO: ABA liga

U revanšu smo gledali drugačiju košarku, pre svega puleni Jurice Golemca su u meč ušli staloženije i koncentrisanije.

Takođe smo gledali rezultatski egal, s tim što je domaćin u poslednjoj četvrtini uspeo da se odlepi, "zmajčeki" su sredinom napravili +9 i činilo se da je blizu kraj, međutim, prava drama je tek usledila.

Na semaforu je bilo 76-73, poslednji napad ima srpski predstavnik, Nikola Ivanović šutira i promašuje za produžetak, ali Luka Mitrović nekako u poslednjoj stotinki izvlači koš uz faul i uz realizovano bacanje uvodi svoj tim u produžetak.

Ali u nastavku je delovalo kao da su se crveno-beli fizički istrošili, i snage za potpuni preokret nije bilo.

Edo Murić je bio prva figura meča sa 21 poenom, dok ga je pratio Jaka Blažič sa 12, u ekipi Crvene zvezde najviše se istakao Dobrić sa 15 pogodaka.

FOTO: ABA liga/Ivica Veselinov

Očekuje nas spektakl u majstorici, igrači Cedevite "pucaju" od samopouzdanja nakon trijumfa u svom domu, dok sa druge strane Nikola Kalinić i kompanija imaju previše iskustva u ovakvim situacijama.

Domaći sastav u ovaj duel ulazi kao favorit, ali videćemo da li će se izboriti sa velikim pritiskom, cela sezona staje u 40 minuta i ukoliko stvari krenu naopako, mesta za popravni neće biti.

Naša procena je da ćemo i u ovom meču videti veliki broj poena, pre svega jer tim iz Ljubljane voli kada utakmica ima brži ritam.

NAŠ TIP: +154,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)