POBEDA ZA MIRAN PUT U ATINU: Fiorentina još nije obezbedila Evropu sledeće sezone

O. M.

23. 05. 2024. u 11:20

FIORENTINA i Kaljari otvaraju poslednje, 38. kolo italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20.45 na Sardiniji.

ПОБЕДА ЗА МИРАН ПУТ У АТИНУ: Фиорентина још није обезбедила Европу следеће сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Za "ostrvljane", koji su pre četiri dana pobedom nad Sasuolom obezbedili opstanak, ovo će biti kraj teške sezone, dok "ljubičaste iz Firence očekuju još dve utakmice koje u velikoj meri mogu da odrede sudbinu kluba u narednoj sezoni.

Fiorentina će do kraja sezone igrati zaostali meč 29. kola sa Atalantom. Taj meč na programu je drugog juna, tri dana nakon što se Fiorentina u finalu Lige konferencija suoči sa Olimpijakosom.

Osvajanjem Lige konferencija ljubičasti bi obezbedili plasman u Ligu Evrope dogodine, a to će kroz ligu teško uspeti jer im trebaju ili dve pobede uz kiks Lacija u poslednjem kolu protiv Sasuola - ili da Roma preskoči Atalantu na petoj poziciji na tabeli i tako plasmanom u Ligu šampiona oslobodi dodatno mesto u Ligi Evrope za Seriju A.

Fiorentina je samu sebe dovela u situaciju da zavisi od drugih u Seriji A, jer je upisala nekoliko neshvatljivih poraza i remija sa ekipama sa dna tabele - porazi od Empolija, Sasuola, Lečea i Verone, nerešene sa Frozinoneom, Udinezeom i opet Empolijem.

Kaljari je zapravo jedina ekipa iz borbe za opstanak s kojom se, bar do sada, nisu mučili. U prvom susretu sezone bilo je 3:0 za "ljubičaste".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!