UKOLIKO ŽELI U LIGU ŠAMPIONA BOLONJA MORA DA POBEĐUJE OVAKVE UTAKMICE: '''Renato Dal'Ara'' daje vetar u leđa ''crveno-plavima''!

V.M.

13. 04. 2024. u 12:31

U 32. kolu Serije A fudbaleri Bolonje će ugostiti Moncu (20:45).

УКОЛИКО ЖЕЛИ У ЛИГУ ШАМПИОНА БОЛОЊА МОРА ДА ПОБЕЂУЈЕ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Ренато ДалАра даје ветар у леђа црвено-плавима!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin ima sjajnu sezonu, Tijago Mota je naštelovao ekipu koja igra debelo iznad očekivanja i sedam kola pre kraja nalazi se na četvrtom mestu, nadomak istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Bolonja je do sada sakupila 58 bodova, tri više od petoplasirane Rome koja joj diše za vratom, ali može se reći da ona isto radi i Juveu koji je u najgoroj formi od pomenute tri ekipe i ima četiri poena više od ''crveno-plavih''.

Biće jako zanimljivo ispratiti ovu bitku za plasman u Ligu šampiona, a ono što bi obradovalo sve ove timove je da i peto mesto vodi u najjače evrospko takmičenje, što je vrlo moguće da se desi s ozbirom da je italijanska liga prva po osvojenom koefiicijentu ove sezone.

Iako je u prošlom kolu remizirala sa Frozinoneom, to i nije toliko loš rezultat na gostovanju protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak, ali Bolonja danas mora osvojiti tri boda kako bi održala distancu u odnosu na vučicu.

Veliku pomoć imaće u vidu podrške navijača koja je na ''Renato Dal'Ari'' uvek na visokom nivou i dovoljno je reći da je ovaj stadion posle ''Đuzepe Meace'' najteže gostovanje u Italiji.

Četa Tijaga Mote je sakupila čak 38 bodova na 16 utakmica kod kuće i talentovani stručnjak prižljekuje partiju sličnu onoj kada su prošli put igrali na svom terenu i rutinski savladali Salernitanu sa 3:0.

Naravno, Monca je daleko teži protivnik, ali doživela je dva uzastopna poraza pred ovog gostovanje tako da se ne nalazi baš u dobrom ritmu.

Prvo je bolji od nje bio Torino (0:1), a zatim su ''bjankorosi'' ispustili prednost od 2:1 koju su imali protiv Napolija (2:4).

Monca se nalazi u sredini tabele, a kako se teško može umešati u bitku za neko od mesta koja vode u Evropu, nema baš za šta da se bori sem za čast u završnici sezone.

Na duelu ovih timova krajem septembra viđen je remi bez golova.

Od bitnijih igrača kod domaćina će izostati Salemakers, dok će kod gosta meč propustiti Kaldirola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?