DRAMA U NAJAVI: Velšani se uzdaju u odličnu formu i ''crveni zid'', a Poljaci u tradiciju!

V.M.

26. 03. 2024. u 07:35

JEDNO od poslednjih mesta koja vode na Euro zauzeće Vels ili Poljska koji se večeras sastaju u finalu baraža grupe ''A''. Meč se igra na ''Kardif siti stadionu'' (20.45), što znači da će ''zmajevi'' imati znatno veću podršku, a delilac pravde biće iskusni Danijele Orsato.

ДРАМА У НАЈАВИ: Велшани се уздају у одличну форму и црвени зид, а Пољаци у традицију!

FOTO: AP

Oba tima su bez većih problema rešili pitanje pobednika u polufinalima baraža, Vels je dominantno savladao Finsku sa 4:1, dok su Poljaci bili još ubedljiviji protiv Estonaca (5:1). Sigurno je da nas očekuje fantastičan meč pred punim tribinama u Kardifu, a pobednik će zauzeti poslednje mesto koje vodi na Euro i biće član grupe ''D'' gde ih čekaju Francuska, Holandija i Austrija.

Momentum je na strani domaćina koji je u velikom naletu i ne zna za poraz na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. Taj niz započeo je još za vreme kvalifikacija, ipak, loš početak njih koštao ga je direktnog prolaza, ali preko baraža su obezbedili i igranje na najskorijem velikom takmičenju (Svetsko prvenstvo u Kataru), pa se nadaju da će to i večeras biti slučaj.

Svakako da imaju razloga za to jer će igrati pred svojim navijačima, popularnim ''crvenim zidom'' koji im daje veliku podršku, a ''zmajevi'' znaju kako da im uzvrate jer su na poslednjih 16 kvalifikacionih utakmica za Euro kod kuće ostvarili čak 11 pobeda uz četiri remija i samo jedan poraz.

Ipak, tradicija će biti na strani gostiju kojima su Velšani redovne mušterije. Zanimljivo je da je Vels slavio na prvom međusobnom duelu davne 1973. godine, ali nakon toga Poljaci dominiraju protiv ''zmajeva'' koje su savladali čak šest puta zaredom. Poslednji put im je to pošlo za rukom krajem 2022. godine kada su u okviru Lige nacija upravo na ''Kardif siti stadionu'' slavili pogotkom Svideskog (1:0).

Što se tiče forme ''orlova'', oni se ne nalaze u dobrom ritmu kao njihovi večerašnji rivali. Imali su veoma loše kvalifikacije u kojima su bili glavni favorit za prolaz dalje, ali su zauzeli tek treće mesto u grupi ''E'' iza Češke i Albanije.

Stvari su toliko bilo loše da su sredinom ciklusa morali menjati selektora, eskperiment sa Fernandom Santošom se pokazao kao prava katastrofa, a sada se na njegovom mestu nalazi Mihal Probjež koji je donekle probudio ekipu za ovaj baraž, što se videlo na meču sa Estonijom.

Ono što je veliki problem ove reprezentacije su igre na strani, iako nisu bili u teškoj grupi u kvalifikacijama, u njima su doživeli čak tri vezana poraza od najbitnijih rivala, Češke, Moldavije i Albanije, ali kao što smo napomenuli, određeno samopouzdanje im daje tradicija međusobnih duela sa Velšanima koje su savladali šest puta zaredom.

Vredi istaći da će i ponos imati svoju ulogu, Poljaci su nastupali na svakom velikom takmičenju od 2006. godine i generacija predvođena Robertom Levandovskim ne želi da bude ta koja je prekinula niz.

Sa druge strane, Velšani su se plasirali na poslednja dva Evropska prvenstva i po prvi put u svojoj istoriji imaju priliku da zaigraju na tri uzastopna Eura.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)