DANAC DIŽE ŠVEĐANE IZ PEPELA: Albancima zakazao napad u poslednje vreme

O. M.

25. 03. 2024. u 10:41

ŠVEDSKA dočekuje Albaniju u prijateljskoj utakmici koja se ovog ponedeljka od 19 časova igra na "Nacionalnoj areni" u Stokholmu.

ДАНАЦ ДИЖЕ ШВЕЂАНЕ ИЗ ПЕПЕЛА: Албанцима заказао напад у последње време

FOTO: AP/Tanjug

"Vikinzi" u ovaj meč ulaze posle poraza od Portugala rezultatom 5:2 u Gimaraisu. Prethodno su ove godine odigrali jedan prijateljski meč sa Estonijom koju su savladali sa 2:1.

Bila je to repriza njihovog susreta u okviru kvalifikacija za Evro 2024 na koji se Švedska nije kvalifikovala jer je ostala iza Belgije i Austrije sa samo deset osvojenih bodova, uglavnom protiv Estonije i Azerbejdžana, uz jedan protiv Belgije u utakmici koja nikada nije završena, ali je kao konačan priznat rezultat (1:1) sa poluvremena utakmice koja je prekinuta zbog terorističkog napada u Briselu.

Šveđani nisu dobili priliku za popravni preko plej-ofa Lige nacija jer su očajno odradili to takmičenje, zauzevši poslednje mesto u grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom, pa će sledeći ciklus nastupiti u C diviziji. Sva četiri boda osvojili su protiv "zmajčeka".

Dugogodišnji selektor Švedske Jane Anderson podneo je ostavku posle neuspeha u kvalifikacijama, a njegovo mesto zauzeo je Danac Jon Dal Tomason, prvi stranac na klupi Švedske još od Engleza Džordža Rajnora koji je "vikinge predvodio do olimpijskog zlata i mundijalskog srebra.

Albanci su, za razliku od današnjih domaćina, izborili vizu za Nemačku narednog leta, osvojivši prvo mesto u konkurenciji Češke i Poljske. Nekadašnja zvezda Arsenala i Barselone Silvinjo napravio je odličan posao s našim jugozapadnim susedima. Albanija je pod njegovim vođstvom izgubila samo jednu takmičarsku utakmicu, na debiju je poražena minimalnim rezultatom u Poljskoj.

Do pre tri dana to je Brazilcu bio i jedini poraz na selektorskoj funkciji, tačnije, do poraza 0:3 od Čilea u Parmi.

Uprkos visokom porazu od Portugala i ne baš sjajnim rezultatima u poslednje vreme, Švedska na svojoj strani ima domaći teren, ali i opasan napadački četverac koji čine Viktor Đekereš, Dejan Kuluševski, Aleksander Isak i Entoni Elanga. S druge strane, Albanci u poslednje vreme teško pronalaze put do protivničke mreže.

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 2,38)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)