"GAUČOSI" SE SPREMAJU ZA ODBRANU TITULE: Bez Mesija, ali sa Garnačom i triom novih nada na El Salvador

O. M.

22. 03. 2024. u 10:30

SVETSKI šampioni Argentinci se susreću sa El Salvadorom u prijateljskoj utakmici u noći između petka i subote. Utakmica će biti odigrana u Filadelfiji na stadionu "Linkoln fajnenšel fildu".

ГАУЧОСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Без Месија, али са Гарначом и триом нових нада на Ел Салвадор

FOTO: AP

Ove dve latinoameričke reprezentacije sastaju se prvi put od marta 2015. godine kada su "gaučosi", takođe u prijateljskom meču, pobedili sa 2:0. Istim rezultatom završen je i jedini takmičarski meč, na Mundijalu u Španiji 1982. godine.

Argentincima će ovo biti prva utakmica u kalendarskoj godini. Staru su završili pobedom nad Brazilom u okviru kvalifikacija za naredni Mundijal. Tim trijumfom vratili su se na pobedničku stazu nakon što su pet dana pre njega izgubili od Urugvaja koji je tako prekinuo šampionski niz od 14 pobeda (računajući i dve na penale).

Uprkos porazu od Ueuca, Argentinci su ostali u vođstvu na tabeli Konmebol kvalifikacija, jer je Urugvaj početkom kvalifikicija izgubio od Ekvadora i igrao nerešeno sa Kolumbijom. 

Ostala su još samo tri meseca do početka Kopa Amerike na kome Argentina brani titulu, a navijačima je pao kamen sa srca kada je selektor Lionel Skaloni potvrdio da će ostati na čelu reprezentacije, iako je mesecima unazad razmišljao, pa čak i najavljivao podnošenje ostavke.

Posle Salvadora, Argentinu očekuje i drugi test na turneji po SAD, utakmica protiv Kostarike kroz tri dana.

Osim što su svetski šampioni, "gaučosi" su i pravi majstori za prijateljske utakmice, pošto su od marta 2019. godine na 16 testova ostvarili 13 pobeda i samo tri nerešene.

S druge strane, El Salvador želi da prekine crnu seriju od dvadeset utakmica bez pobeda u svim takmičenjima, koja uključuje po deset remija i poraza.

"La selekta", koja je poslednji put slavila pobedu u junu 2022. godine kada je pobedila Grenadu sa 3:1, završila je na dnu svoje grupe Lige nacija u KONKAKAF zoni, a takođe je ispala u grupnoj fazi i na poslednjem Zlatnom kupu Konkakafa.

Španski trener David Doniga nasledio je Rubena de la Bareru u januaru, a prvo takmičenje na kome će voditi ekipu biće kvalifikacije za Zlatni kup 2026. godine, koje počinju ovog leta.

El Salvador se užasno muči ispred protivničkog gola, pošto fudbaleri ove srednjoameričke reprezentacije nisu uspeli da postignu gol u četiri od poslednjih šest utakmica. I oni su nedavno igrali sa narednim protivnikom Argentine, Kostarikom i taj meč glatko izgubili sa 2:0, dok su protiv Inter Majamija odigrali bez golova. Na toj utakmici je za tim sa Floride nastupio Lionel Mesi, ali najboljeg fudbalera sveta neće biti danas u sastavu Argentine, jer je lakše povređen. Njega muči tetiva, dok je Paolo Dibala van stroja zbog problema sa butnim mišićem, što je povreda koju vuče i Jezekielj Palasios.

S druge strane, Lisandro Martinez je pozvan u reprezentaciju iako leči povredu kolena, ali njegov klub Mančester junajted je potvrdio da centarhalf neće nastupiti ni u jednoj prijateljskoj utakmici Argentine ovog meseca i da će umesto toga „nastaviti poslednje korake u svojoj rehabilitaciji”. Zato će njegov saigrač iz crvenog dela Mančestera Alehandro Garnačo gotovo sigurno biti u timu i u odsustvu Mesija i Dibale praviti društvo Lautaru Martinezu i Anhelu di Mariji u špicu napada "gaučosa".

Trio mladih igrača, Valentin Barko, Nikolas Valentini i Valentin Karboni nadaju se debiju za A reprezentaciju. 

Što se tiče El Salvadora, Doniga će imati težak posao ne samo na ovoj utakmici, nego sve do početka kvalifikacija, da uigra odbranu, pošto nijedan od sedmorice pozvanih igrača nema više od četiri nastupa za A reprezentaciju El Salvadora. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)