HOLANĐANI SE SPREMAJU ZA EURO, GDE BI MOGLI IMATI VELIKU ULOGU: Škoti žele podići formu pre velikog takmičenja

V.M.

22. 03. 2024. u 10:11

U obračunu timova koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, reprezentacija Holandije će ugostiti Škotsku. Meč se igra u Amsterdamu na ''Johan Krojf areni'' sa početkom u 20.45.

ХОЛАНЂАНИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ЕУРО, ГДЕ БИ МОГЛИ ИМАТИ ВЕЛИКУ УЛОГУ: Шкоти желе подићи форму пре великог такмичења

Tanjug/AP

Domaćini su na sjajan način završili svoj kvalifikacioni ciklus, ostvarili su pet pobeda na poslednjih šest utakmica i tako su čekirali kartu za Nemačku gde će nastupati u grupi ''D'' sa Francuskom, Austrijom i pobednikom duela Vels - Poljska.

Nakon što su propustili Evropska prvenstva 2012. i 2016. godine, Holanđanima će ovo biti drugi uzastopni nastup na njima, a usput su i na Svetskom prvenstvu u Kataru dogurali do četvrtfinala u kojem ih je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao kasniji šampion, Argentina.

Ono što se promenilo u odnosu na neke protekle generacije je to što Holandija igra dosta tvrđi fudbal, veliki broj mečeva dobija ''sa nulom'' i retko prima golove. Samo sedam puta su vadili loptu iz svoje mreže za vreme kvalifikacija, a od tih sedam golova čak šest im je dala Francuska.

Izabranici Ronalda Kumana će odigrati četiri prijateljska meča uoči prvenstva u Nemačkoj, a prvi meč biće im večerašnji sa Škotskom, rivalom protiv kojeg tradicionalno igraju veoma dobro i pobeđivali su ih sedam puta na poslednjih 12 međusobnih duela, a viđena su i četiir remija uz samo jedan trijumf Škota.

Što se tiče gostiju, oni su na više nego impresivan način obezbedili plasman na Euro. Bili su u kvalifikacionoj grupi sa Španijom, Norveškom i Gruzijom i mnogi im nisu davali šanse da zauzmu neko od prva dva mesta, ali ne samo da su to učinili nego su se kvalifikovali par kola pre kraja zahvaljujući sjajnom otvaranju ciklusa.

Savladali su svaku reprezentaciju u svojoj grupi, ali sigurno se najviše pamti onaj trijumf nad trostrukim evropskim prvacima, Špancima od 2:0.

Kada su već osigurali mesto u Nemačkoj, došlo je do opuštanja i pada u igri Škota, što je bilo očekivano, tako da današnji meč dočekuju u seriji od tri vezana meča bez trijumfa.

Sada moraju ponovo pronaći dobar ritam kako bi u dobrom ritmu dočekali Euro i meč sa kvalitetnim rivalom kao što je Holandija je idealan da vide u kakvoj se formi trenutno nalaze.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,97)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024