ITALIJA ĆE OVOG PUTA OZBILJNIJE SHVATITI PROTIVNIKA: Novi trijumf drži azure na čelu grupe ''A''

V.M.

22. 03. 2024. u 09:19

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine koje je na programu iduće godine u Slovačkoj, reprezentacija Italije će ugostiti Letoniju (18:15).

ИТАЛИЈА ЋЕ ОВОГ ПУТА ОЗБИЉНИЈЕ СХВАТИТИ ПРОТИВНИКА: Нови тријумф држи азуре на челу групе А

Profimedia

Ove selekcije su se susrele na samom startu kvalifikacija i tada je viđena podela bodova bez postignutog gola, Italijani su bili veliki favoriti, ali očigledno su potcenili Letonce na tom meču što danas ne bi smeo da bude slučaj.

Nakon uvodnog remija, ''azuri'' su uhvatili zalet i osvojili su deset bodova na naredne četiri utakmice. Redom su bili bolji od Turske, Norveške i San Marina, a taj niz je prekinut podelom bodova sa Norveškom krajem novembra (2:2).

Ono što je bitno za njih je da drže prvo mesto u grupi ''A'', ali imaju samo bod više od drugoplasirane Irske, odnsno dva od trećeplasirane Norveške, tako da prava na opuštanje ne postoji.

Za vreme ove reprezentativne pauze pored Letonaca sastaće se i sa Turcima, a kako će selektor Nunzijata na raspolaganju imati igrače poput Miretija, Njonta i Ndura, maksimalan broj bodova ne bi trebao da se dovodi pod znak pitanja.

Sa druge strane, Letonci su prikazali promenljive igre u ovom ciklusu. Svakako ih raduje što za razliku od nekih prethodnih kvalifikacija nisu najslabija ekipa u grupi i ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza i pomenuti remi sa Italijanima.

Doduše, upisali su trijumfe nad Turskom i San Marinom koji su ispod nje na tabeli grupe ''A'', ali i to je napredak u odnosu na prošlost kada su redovno bili poslednji ili pretposlednji u svojim grupama.

U poslednje vreme su počeli da igraju utakmice sa nešto više postignutih golova, igra 3+ je bila prolazna na njihova minula tri meča, pa se može očekivati da bude pogodaka večeras na ''Dino Manuciju''.

Verujemo da Italija sebi neće dozvoliti novi ''kiks'' protiv Letonaca i očekujemo dominantnu pobedu u režiji domaćina.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!