RONALDO NE MOŽE SAM: "Raspadanje" Al Nasra se nastavlja i u DŽedi?

O. M.

15. 03. 2024. u 12:05

DERBI 24. kola saudijske Pro lige igra se u Džedi gde na stadionu "Kralj Abdula" od 20 časova Al Ahli dočekuje Al Nasr.

РОНАЛДО НЕ МОЖЕ САМ: Распадање Ал Насра се наставља и у Џеди?

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Posle šokantnog ispadanja iz azijske Lige šampiona Al Nasr se suočava sa teškim rivalom u prvenstvu gde je već u velikom zaostatku za Al Hilalom u trci za naslov, a poraz u Džedi bi ih verovatno potpuno izbacio iz trke.

Nasr je odigrao meč za infarkt u revanšu četvrtfinala azijske Lige šampiona protiv Al Aina. Imali su gol zaostatka iz prve utakmice, a onda u 45. minutu gubili sa 2:0 i u revanšu. Posle dosta muka uspeli su da dođu do preokreta, odnosno povedu sa 3:2 i meč uvedu u produžetke, ali tada su ostali sa igračem manje, što je klub iz Emirata iskoristio da izjednači na meču, odnosno ponovo povede u ukupnom skoru.

Ipak, nadu "vitezovima Nadda" doneo je Kristijano Ronaldo golom za 4:3 u 118. minutu utakmice, dva minuta pre kraja produžetka. Ali to nije bilo dovoljno jer je u penal seriji Portugalac bio jedini strelac za domaći tim, dok su Brozović, Teles i Otavio promašili.

Sa 10 utakmica do kraja Pro lige, Al Ahli se nalazi na trećem mestu, sa mestom u Ligi šampiona u svojim rukama, sedam bodova iznad četvrtoplasiranog Al Itihada.

Domaći teren je najveći adut Al Ahlija koji je ovde neporažen, sa sedam pobeda i četiri remija. S druge strane, Nasr je u gostima ostvario devet pobeda i dva poraza, ali na ovom stadionu nije izgubio od 2015. godine, a od ovog rivala od 2020. godine kada su poraženi kod kuće.

Pitanje je da li će eliminacija iz Lige šampiona dodatno obeshrabriti "vitezove" ili će delovati kao šok-terapija. Ovo drugo je ipak manje verovatno imajući u vidu i trenutnu formu, tačnije odsustvo iste.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)