"BOGINJA PROVINCIJE" U KRIZI REZULTATA: Lisabonski "lavovi" pobeđuju na svim frontovima

O. M.

14. 03. 2024. u 10:58

SVE je otvoreno u Atalanti gde istoimeni domaći tim dočekuje lisabonski Sporting posle 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ У КРИЗИ РЕЗУЛТАТА: Лисабонски лавови побеђују на свим фронтовима

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" je u zao čas upala u krizu igre i rezultata. Imaju pet utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a pred njima su utakmice protiv Sportinga, polufinale Kupa Italije protiv Fiorentine i utakmice protiv Fiorentine i Napolija u Seriji A, koje mogu značajno da utiču na konačan redosled tabele italijanskog šampionata.

Ekipa koju s klupe predvodi Đanpjero Gasperini trenutno je šesta u Seriji A sa 47 bodova, četiri manje od četvrtoplasirane Bolonje, ali samo bod manje od petoplasirane Rome, a kako trenutno stoje stvari sa UEFA koeficijentima, Seriji A sledi peto mesto u Ligi šampiona.

Takođe, još uvek su u Kupu Italije i Ligi Evrope i ova sezona je i dalje veoma dobra za njih, ali važno je da što pre prekinu ovaj neprijatni niz od pet utakmica bez pobede, kako bi tako i ostalo.

Četiri od poslednjih pet utakmica Atalante su ušle u "oba tima daju gol". Sedam od poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima došlo je "3+", a na svom terenu Atalanta je od novembra pretrpela samo jedan poraz, od Bolonje pre nekoliko dana.

Sporting je ove sezone na turbo pogon. "Lavovi" se nalaze na prvom mestu portugalske lige, u polufinalu su Kupa Portugala, gde su u prvoj utakmici pobedili Benfiku, a nalaze se u osmini finala Lige Evrope.

Neporaženi su u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima. U poslednjih 20 utakmica doživeli su samo jedan poraz.

Ruben Amorim radi neverovatan posao sa ovim timom. Stvorio je sjajan tim predvođen Viktorom Đekeresom koji je u poslednjih 10 utakmica postigao devet golova i imao dve asistencije. Očekuje se da će Šveđanin mađarskih korena biti zvezda prelaznog roka, iako njegova reprezentacija neće učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Sporting je neporažen u gostima pet utakmica i postigao je dva ili više golova u svih pet. U četiri od tih pet utakmica postigli su tri ili više golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)