"FARMACEUTI" IMAJU RECEPT ZA TITULU: Frajburg se još nije oporavio od londonske "petarde"

O. M.

17. 03. 2024. u 09:00

LIDER nemačke Bundeslige Bajer iz Leverkuzena ove nedelje od 15 časova i 30 minuta gostuje Frajburgu u okviru 26. kola.

ФАРМАЦЕУТИ ИМАЈУ РЕЦЕПТ ЗА ТИТУЛУ: Фрајбург се још није опоравио од лондонске петарде

FOTO: Tanjug/AP

"Farmaceuti" su neporaženi u 37 utakmica ove sezone u svim takmičenjima. Izabranici Šabija Alonsa imajli su pred početak ovog kola značajnu prednost od 10 bodova na vrhu tabele. Bajern je u subotu smanjio zaostatak na minus sedam, ali sa utakmicom više.

Bajer je prošle nedelje pobedio Volfsburg, lagano sa 2:0, a sredinom sedmice bio je na pragu poraza i eliminacije od senzacionalnog Karabaga. Posle 2:2 u Azerbejdžanu ekipa Gurbana Gurbanova imala je 2:0 na "Bajareni", ali ih je na kraju koštao crveni karton iz 62. minuta.

Zanimljivo da su i brojčano slaviji uspeli da ppostignu jedan gol, ali je domaći tim ubrzo posle sticanja igrača više smanjio na 2:1 preko Frimponga, da bi češki internacionalac Patrik Šik golovima u drugom, odnosno osmom minutu zaustavnog vremena odveo svoj tim u četvrtfinale Lige Evrope, gde ih čeka dvomeč sa Vest hemom. Inače, Šik je i u prvoj utakmici postavio konačnih 2:2 u drugom minutu zaustavnog vremena, a Karabag je i na stadionu "Tofik Bahramov" ispustio prednost od 2:0.

Biće zanimljivo protiv Vest hema i ueventualnom polufinalu protiv Rome ili Milana, ali je prioritet "farmaceuta" Bundesliga i konačno uklanjanje nadimka "Neverkuzen". Bajern sigurno neće odustati dok god ima teoretske šanse da odbrani naslov i toga su u Leverkuzenu svesni.

Džeremi Frimpong se vraća u tim nakon što je propustio pobedu protiv Volfsburga zbog suspenzije. Ovaj 23-godišnjak je ostavio ogromnu prazninu u ofanzivi postigavši osam ligaških golova na poziciji desnog beka ove sezone i skoro sigurno će se vratiti u startnu postavu nakon što je postigao gol i sredinom nedelje. Međutim, Viktor Bonifaće je i dalje van terena zbog povrede prepona, pa će napad opet predvoditi "evropski heroj" Šik.

Frajburgova evropska epizoda došla je do kraja sredinom nedelje na prilično surov način, pošto je Vest hem potkresao krila "orlovima" i sa pet golova do vrha im napunio mrežu. Nadaće se navijači Frajburga da ih današnji protivnik osveti u četvertfinalu, ali to ne znači da će im prepustiti bodove.

Frajburgova sezona ni izbliza nije tako dobra kao prošla, za šta je bar delimično "kriv" i evropski put ove sezone, ali ambicije kluba su da se i na jesen na njihovom "Mosvaltu" igraju evropske utakmice. Malo su im odmakli konkurenti za Ligu Evrope, mada ni tu nije sve rešeno, ali mesto u Ligi konferencija je samo dva boda udaljeno.

U prošlom kolu Frajburg je pobedio Bohum sa 2:1 i osvojio vredna tri boda, ali je ostao bez Egštajna koji je neoprezno dobio žuti karton posle postizanja prvog gola na utakmici, pa će trener Kristijan Štrajh morati da mu nađe zamenu danas.

U prvom delu sezone Bajer je pobedio sa 2:1, a prošle godine na "Mosvaltu" je bilo 1:1.

Pošto je prošlo malo vremena od katastrofe u Londonu, teško je verovati da su se igrači Frajburga dovoljno mentalno oporavili, a kada se tome doda da im u goste dolazi do sada neporažena ekipa pritom značajno kvalitetnijeg sastava, dvojka se čini kao najlogičniji tip za ovu utakmicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!