192. IZDANJE MANČESTERSKOG DERBIJA: ''Raspucani'' Siti dočekuje povredama osakaćeni Junajted

V.M.

03. 03. 2024. u 08:15

OBRAČUN dva najveća mančesterska kluba u okviru 27. kola Premijer lige odgiraće se na ''Etihadu'' od 16:30.

192. ИЗДАЊЕ МАНЧЕСТЕРСКОГ ДЕРБИЈА: Распуцани Сити дочекује повредама осакаћени Јунајтед

Tanjug/AP

Uloga velikog favorita na današnjem derbiju pripada Mančester sitiju koji se nalazi u fantastičnoj formi od 18 vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima pred dolazak gradskog rivala koji je proteklog vikenda nakon pet uzastopnih ligaških pobeda doživeo bolan poraz pred svojim navijačima protiv Fulama (1:2).

Domaćin hvata prepoznatljiv zalet u ovom periodu sezone, a najbolji primer toga videli smo sredinom nedelje kada su u okviru petog kola FA kupa postigli čak šest golova protiv Lutona na ''Kenilvurt roudu''.

U glavnoj ulozi bio je Erling Holand koji je čak pet puta tresao mrežu, a za četiri od tih pet golova asistirao mu je Kevin de Brujne i tako je jedan od najboljih dvojaca Premijer lige jasno poslao poruku da u najboljoj mogućoj formi dočekuje završnicu sezone.

Iako se nalaze u impreisvnoj seriji od 11 ligaških utakmica bez poraza (deset pobeda uz remi), ''građani'' ne zauzimaju prvo mesto na tabeli i moraće dodatno da se pomuče kako bi osvojili rekordni četvrti naslov prvaka zaredom jer im četiri boda beži četa Jirgena Klopa koja je odlučna da se od svog voljenog trenera oprosti osvajanjem druge titule u njegovom osmogodišnjem mandatu na klupi redsa.

Što se tiče samo derbija, istorijat skorijih obračuna je u potpunosti na strani Sitija koji je slavio na četiri od poslednjih pet obračuna mančesterskih velikana, uključujući trijumf iz prvog dela sezone na ''Old trafordu'' kada je bilo 3:0.

Takođe, dodatno samopouzdanje daje im činjenica da na ''Etihadu'' nisu poraženi još od novembra 2022. godine, tačnije 35 uzastopnih utakmica na kojima su upisali 30 pobeda uz pet remija.

Sa druge strane, Mančester je živnuo početkom drugog dela sezone. Igrao je odličan fudbal za vreme januara i februara kada je vezao pet pobeda, ali povrede prvotimaca Hojlunda, Šoa, Van Bisake i Martineza su ga očigledno unazadile jer su ''crveni đavoli'' u prošlom kolu protiv Fulama pružili veoma slabu partiju i zasluženo su poraženi rezultatom 1:2.

Upravo taj nedostatak defanzivaca predstavlja veliki problem za Junajted koji je primio tačno deset golova na poslednje dve posete ''Etihadu'', tako da se navijače s razlogom boje gostovanja četi Pepa Gvardiole.

Kao da to nije bilo dovoljno, glavni rivali za plasman u Ligu šampiona, Totenhem i Vila su juče ostvarili pobede na svom utakmicama 27. kola i tako stvorile dodatan pritisak na Junajted koji je trenutno šesti na tabeli i zaostje šest bodova za pevcima, odnosno osam za birmingemskim lavovima.

Siti će dominirati posedom i kontrolisati tempo igre, a ako uspe da ''otvori'' Junajted u uvodnim trenucima meča prava se katastrofa sprema ''crvenim đavolima''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)