DERBI ZAČELJA U GALICIJI: "Rohiblankosi" osokoljeni remijima sa Bilbaom i madridskim Atletikom, Selta ispustila pobedu protiv Kadiza

O. M.

01. 03. 2024. u 09:53

U prvom susretu 27. kola španske La lige sastaju se Selta i Almerija. Meč je na programu od 21 čas na stadionu "Balaidos" u Vigu.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У ГАЛИЦИЈИ: Рохибланкоси осокољени ремијима са Билбаом и мадридским Атлетиком, Селта испустила победу против Кадиза

Profimedia

Selta iz Viga i dalje drži glavu iznad vode, ali Kadiz opasno preti da je preskoči i gurne u "crvenu zonu", odnosno na jedno od tri mesta koja vode u Segundu posle 12 sezona u elitnom razredu španskog fudbala.

Galicijska ekipa se nalazi na 17. mestu sa 21 bodom, što je tri više od Kadiza koji je u zoni ispadanja. U poslednjih pet mečeva imaju tri poraza, remi i pobedu.

U prošlom kolu Selta je gostovala upravo Kadizu. Taj meč završen je rezultatom 2:2, a gosti su u većem delu meča bili bolji, ali im je pobeda ipak izmakla. Postigli su dva gola, u 11. i 58. minutu. Kadiz je prvo smanjio na 2:1 u 61. minutu, a potom u poslednjim sekundama utakmice postigao i izjednačujući gol. Bio je to pravi šok za gostujući tim, kome su pobede potrebne više nego ikada.

Nedavno su na svom terenu izgubili od Barselone sa 2:1. Izgubili su i od Hetafea 3:2, a pobedili Osasunu sa 3:0.

Čini se da ništa ne može da pomeri Almeriju sa poslednjeg mesta u La ligi. Nemaju nijednu pobedu i do sada su sakupili samo devet bodova. U poslednja tri meča, međutim, reklo bi se da su malo popravili utisak jer su vezali tri remija zaredom.

Dva od ta tri remija Almerija je zaradila protiv mnogo boljih ekipa. Prošlog vikenda bilo je 2:2 protiv Atletiko Madrida. Almerija je igrala na svom terenu, a gosti su već u drugom minutu postigli prvi gol. Almerija je izjednačila u 27. minutu. U drugom delu meča Atletiko je ponovo poveo, ali su domaćini ubrzo izjednačili. Imali su fudbaleri Almerije malo sreće do kraja jer je Atletiko mogao da postigne bar još jedan gol.

Prethodno, "crveno-beli" su odigrali bez golova protiv Atletik Bilbaoa, a između ova dva nerešena odigrali su 1:1 sa Granadom gde su možda propustili priliku da ostvare prvu pobedu u sezoni, pošto su vodili od devetog do 63. minuta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!